Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website EU: Dijalog na ekspertskom nivou sutra u Briselu - | K-013 Portal

EU: Dijalog na ekspertskom nivou sutra u Briselu

EU, dijalog na eksperskom nivou, Brisel

Dijalog Beograda i Prištine nastaviće se sutra sastancima na nivou eksperata u Briselu, potvrdila je za Tanjug portparolka EU Nabila Masrali. U EU navode da je u pitanju "deo procesa" u okviru ponovno pokrenutog procesa dijaloga Beograda i Prištine.

"Dijalog se, nakon sastanka na najvišem nivou u julu, nastavlja serijom sastanaka na ekspertskom nivou", objašnjava Masrali.

Poslednji sastanak eksperata Beograda i Prištine održao se 30. jula u Briselu, a u EU navode da će se eksperti redovno sastajati kako bi razmotrili teme koje su lideri otvorili na sastancima na visokom političkom nivou.

Teme tehničkih razgovora do sada bile su nestala i raseljena lica i ekonomski odnosi.

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak za početak septembra najavio je novi sastanak u okviru dijaloga Beograda i Prištine na najvišem političkom nivou.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da bi do novog sastanka sa premijerom Kosova Avdulahom Hotijem moglo da dođe 7. septembra u Briselu, neposredno nakon sastanka u Beloj kući zakazanog za 4. septembar.

Iz EU su za Tanjug potvrdili da su "u kontaktima sa svim partnerima, uključujući i SAD" kada je reč o podršci dijalogu koji vodi EU u cilju sveobuhvatne normalizacije odnosa Beograda i Prištine i rešavanja svih otvorenih pitanja između dve strane.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.