Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Evroparlamentarci usvojili nacrt radnog dokumenta u dijalogu o izbornim uslovima u Srbiji - | K-013 Portal

Evroparlamentarci usvojili nacrt radnog dokumenta u dijalogu o izbornim uslovima u Srbiji

evroparlamentarci, izborni uslovi u srbiji

Predstavnici Evropskog parlamenta usvojili su danas „nacrt radnog dokumenta“ u okviru pripreme za sledeću rundu medjustranačkog dijaloga o izbornim uslovima u Srbiji koja je najavljena za 17. i 18. septembar u Beogradu.

Dokument su usvojili članovi EP Vladimir Bilčik, Tanja Fajon, kao i bivši evropski poslanici Knut Flekenštajn i Eduard Kukan.

„Dokument se fokusira na poboljšanje uslova za političku konkurenciju pred nadolazeću izbornu kampanju u Srbiji. On se nadovezuje na zamah koji je stvorio julski medjustranački dijalog i uzima u obzir prethodni proces konsultacija, kao i preporuke medjunarodne zajednice. Dokument se posebno fokusira na pitanja vezana za ravnopravan pristup medijima i integritet izbornog procesa“, navodi se u saopštenju iz EU info centra.

Posrednici iz EP kazali su da ovim nacrtom radnog dokumenta žele da daju konstruktivan doprinos dijalogu sa konkretnim sugestijama i predlozima.

„Medjutim, ključ za postizanje dogovora leži u rukama samih učesnika dijaloga. Njihova politička volja i njihova spremnost na kompromis biće odlučujući za ishod“, rekli su oni.

Naglasili su da će učiniti sve što je u njihovoj moći da pomognu na putu ka postizanju političkog sporazuma.

Nacrt radnog dokumenta biće dostupan svim učesnicima dijaloga do kraja ove sedmice, kako bi im se dalo dovoljno vremena da reaguju pre sledeće runde dijaloga.

Predstavnici EP sastaće se ove nedelje i sa predsednikom Skupštine Srbije Ivicom Dačićem kako bi razgovarali o daljim pripremama za proces dijaloga.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.