Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Gajić: Ništa od borbe protiv organizovanog kriminala, vlast ne može da vodi istrage protiv same sebe - | K-013 Portal

Gajić: Ništa od borbe protiv organizovanog kriminala, vlast ne može da vodi istrage protiv same sebe

vladimir gajic, narodna stranka

Predsednik Pravnog saveta Narodne stranke, advokat Vladimir Gajić izjavio je da je nemoguće da vlast u Srbiji pokaže "ubedljive rezultate" u borbi protiv organizovanog kriminala, što se zahteva u izveštaju Evropskog parlamenta, jer "ne može da vodi istrage protiv same sebe".

"Evropski parlament to zahteva od Vlade Srbije, ali od toga nema ništa. Nerealno je očekivati da će biti ispunjen taj zahtev, jer u Srbiji nemamo nezavisno pravosuđe niti imamo nezavisan sud, nemamo sudsku vlast u pravom smislu te reči, nemamo nezavisno i samostalno tužilaštvo", rekao je Gajić.



On je naveo da je ranije bio sklon da primedbe koje EU upućuje vlasti u Srbiji "posmatra kao da predsednika Srbije Aleksandra Vučića golicaju po tabanima", ali da "po Vučićevoj reakciji zaključuje da je situacija ozbiljnija nego ranije, pre svega u političkom smislu".

Upitan o slučaju "Jovanjica", Gajić je rekao da bi Vučić voleo da je taj postupak završen.

"Problem sa obe optužnice za 'Jovanjicu' je u tome što je, kao i u mnogim slučajevima u poslednjih 20 godina, napravljena takozvana amputacija, odnosno vlast je vodila računa o tome da ne budu optuženi svi koji bi trebalo da budu optuženi. U optužnici je srednji nivo umešanih u uzgajanje marihuane na 'Jovanjici'", rekao je Gajić.

Kako je kazao, ostaće problem "Jovanjice 3", na kojoj bi trebalo da se nađu nalogodavci iz vrha vlasti.

"Tu optužnicu, međutim, nećemo dočekati dok je ovaj režim na vlasti, ali bi i oni trebalo da budu zabrinuti jer ima mnogo dokaza", rekao je Gajić.

On je ponovio da su "Krušik", "Jovanjica", afera "prisluškivanje" i grupa Veljka Belivuka zapravo jedan predmet, navodeći da ih sve povezuje vrh državne vlasti.

"Da je to sve spojeno u jedan predmet, onda bi se video način delovanja i kako je sve pod kapom vlasti", zaključio je Gajić.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.