Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Gajić: Opozicija pokreće inicijativu za smenjivanje Siniše Malog - | K-013 Portal

Gajić: Opozicija pokreće inicijativu za smenjivanje Siniše Malog

interpelacija, sinisa mali, vladimir gajic, narodna stranka

Poslanik i potpredsednik Narodne stranke Vladimir Gajić izjavio je danas da će poslanici opozicije pokrenuti interpelaciju za smenjivanje ministra finansija Siniše Malog.

„Tu inicijativu će potpisati 50 poslanika opozicije i izazvaćemo raspravu, ne samo o izjavi Malog da je opozicija plaćena da radi protiv svoje države, nego i o problemu stalnog optuživanja opozicije da je izdajnička i plaćena iz inostranstva, a tako je opoziciju optuživala i vlast tokom devedesetih godina“, rekao je Gajić u Skupštini Srbije na konferenciji za novinare opozicionih poslanika.

„Pošto mislim da je ova vlada SNS-a vlada kontinuiteta sa režimom iz devedesetih godina, nastavlja se sa tom praksom, i to je uvreda za nas lično, ali i uvreda za više od milion građana Srbije koji su glasali, gledajući ukupno, za sve stranke opozicije koje su danas zastupljene u parlamentu“, dodao je Gajić.

Gajić je istakao da je obaveza opozicije da „režimu ne dozvoli da nastavi sa takvim ponašanjem i da tome pruži otpor“.

„Hoćemo da ukažemo na bahato ponašanje Siniše Malog, za koga je u postupku koji prošao kroz sve institucije Univerziteta u Beogradu utvrđeno da se bavio intelektualnom krađom, i sada on optužuje predstavnike opozicije da su strani plaćenici, što bi trebalo da se razume u kontekstu da su izdajnici“, dodao je Gajić.

Gajić je objasnio da će, pošto bude podneta inicijativa za interpelaciju, Odbor Skupštine Srbije za ustavna pitanja i zakonodavstvo oceniti da li tekst koji je podnela opozicija ispunjava uslove predviđene Poslovnikom o radu parlamenta.

„Kada to prođe, predsednik skupštine Vladimir Orlić je dužan da odmah dostavi Vladi Srbije to pitanje, i potom se čeka odgovor vlade a onda se vodi rasprava u skupštini na posebnoj sednici“, zaključio je Gajić.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.