Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Gajić: Rezultati referenduma su prekrajani - | K-013 Portal
vladimir gajic, rezultati referenduma, narodna stranka

Gajić: Rezultati referenduma su prekrajani


Potpredsednik Narodne stranke Vladimir Gajić izjavio je danas da su rezultati glasanja na referendumu o promenama Ustava Srbije prekrajani na biračkim mestima na kojima nije bilo kontrole, ali je jasno da su „podbacili glasači vlasti, a da su opozicioni glasači izašli u značajnom broju“.

„Lično sam zadovoljan rezultatima referenduma, imajući u vidu sve okolnosti. Za ‘ne’ je glasalo oko 800.000 građana, dok je za pro Vučić ‘da’ glasalo oko 1,2 miliona, što je daleko manje od dva miliona koji su naprednjaci dobili u junu 2020. godine“, rekao je Gajić u intervjuu za list Danas.

Gajić je istakao da je uočljiva velika protivrečnost u prebrojanim glasovima.

„U velikim gradovima ‘ne’ ima većinu na prosečnoj izlaznosti, tamo gde je bilo kontrole procesa glasanja i brojanja, dok je ‘da’ imalo ubedljivu većinu tamo gde nije bilo kontrole i gde je izlaznost navodno bila mnogo veća od proseka“, rekao je Gajić.

Gajić je dodao da su na referendumu usvojene ustavne promene, ali da „promena u pravosuđu neće biti“.

„Ostaće i dalje ovo stanje i biće ‘kako knjaz kaže’. Nemaju naše sudije i tužioci mentalni kapacitet da budu nezavisni i slobodni. Nije tu problem u ustavnom i zakonodavnom okviru. Endemski problem u Srbiji je što nemamo slobodne građane“, rekao je Gajić.

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

loading...