Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website GDF: Slučaj ispitivanja direktora škola pokazao da tužilaštvo radi po diktatu - | K-013 Portal

GDF: Slučaj ispitivanja direktora škola pokazao da tužilaštvo radi po diktatu

gradjanski demokratski front, gdf

Građanski demokratski forum (GDF) ocenio je danas da je slučaj ispitivanja direktora škola o zahtevima da deca nose maske pokazao da tužilaštvo „slepo ispunjava naloge izvršne vlasti“ i da može da reguje brzo i kvalitetno, ali da to radi kada naredi neki ministar.

U saopštenju GDF ukazuje da su ministar prosvete i premijerka ocenili da je zahtev kojim je tužilac tražio saslušanje direktora škola zbog zahteva da deca nose maske apsurdan i da je na to reagovalo Apelaciono tužilaštvo koje je izvršilo kontrolu rada Trećeg osnovnog tužilaštva i naložilo obustavu daljeg postupka.

Dodaje se da je Apelaciono tužilaštvo najavilo da će biti preduzete mere protiv postupajućeg zamenika javnog tužioca zbog propusta i nestručnog rada u predmetu, što je GDF je ocenio kao spuštanje krivice na najbespomoćniju i najslabiju kariku u lancu.

„Apelaciono tužilaštvo bi trebalo da zna da je za zakonitost rada javnog tužilaštva odgovoran isključivo javni tužilac. Zamenici javnog tužioca za svoj rad odgovaraju u prvom redu javnom tužiocu. Prema tome, jasno je da Apelaciono tužilaštvo želi da prikrije odgovornost javnog tužioca Trećeg osnovnog tužilaštva Borisa Pavlovića“, navodi se u saopštenju.

Forum je dodao da je to možda zato što je Pavlović izabran za člana Državnog veća tužilaca i da je on bio jedan od onih za kojeg je agitovala republička javna tužiteljka Zagorka Dolovac.

(FoNet)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.