Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Gradjani pokušavaju SMS porukama da pomognu Aniki da se izleči, da li se vlast srami? - | K-013 Portal

Gradjani pokušavaju SMS porukama da pomognu Aniki da se izleči, da li se vlast srami?

sergej trifunovic

Član predsedništva Pokreta slobodnih gradjana (PSG) Sergej Trifunović, osnivač Fondacije Podrži život, izjavio je danas da je taj pokret pokrenuo akciju da se sve donacije u narednih deset dana, i sve članarine, uplate za lečenje devojčice Anike Manić, koja boluje od retke bolesti, i pozvao članove Srpske napredne stranke da to isto urade.

"Voleo bih da vidim šta bi se desili kada bi svaki član SNS uradio isto jer se kaže da ih je 700.000", naveo je Trifunović na svetski Dan deteta ispred zgrade Ministarstva zdavlja, u kojoj su i brojna druga minstarstva, i naglasio da se tek poneko od njih, i to usput, bavi brigom za decu.

On je rekao da se vidi ovih dana "kako gradjani ponovo pokušavaju da spasu život jednog deteta slanjem SMS poruka" i upitao: "šta mislite, da li je bilo ko iz vlasti zbog toga osetio sram?"

Prema njegovim rečima, deci oboleloj od rektih bolesti omogućeno je lečenje u inostranstvu, što je dobro, ali nije dovoljno.

Kako je naglasio, i dalje ostaje veliki broj dece koja boluju od teških oboljenja koja se ne smatraju retkim, ali su podjednako teška i smrtonosna, a "tu decu je naš zdravstveni sistem precrtao".

"Ja sam zbog toga ušao u politiku i garantujem vam da neću odustati sve dok se u Srbiji ne ukine lečenje dece SMS porukama i dok ovaj prostor ne postane prava država kojoj je život svakog deteta neprocenjiv", naglasio je Trifunović.

On je naveo da je fondacija Podrži život u poslednih šest godina pomogla 121 detetu i da je to značilo 2,1 milion evra donacija gradjana.

"Ne može niko da me ubedi da država nije imala taj novac. Naravno da je imala i mogo više, samo što neki drugi projekti imaju prednost u mislima našeg ekonomskog tigra", rekao je Trifunović, nabrajajući fontane širom Srbije, donaciju fondaciji Klinton za izbore, "ispumpavanje" novca iz Telekoma radi kupovine medija i druge.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Najnovije: Na portalu

BIG PA Zaplesimo Zajedno 460x600

viber slika 2024 04 10 17 36 01 321

 grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city