Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Harčenko: Rusija neće priznati Kosovo - | K-013 Portal

Harčenko: Rusija neće priznati Kosovo

aleksandar bocan harcenko, rusija, kosovo, fonet

Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan Harčenko izjavio je danas da Moskva neće priznati Kosovo i da ostaje dosledna svojoj politici.

Tražimo implementaciju Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, koja treba da se primenjuje i prema našem mišljenju i prema međunarodnom pravu, rekao je Harčenko.

Kosovo je suštinsko pitanje naše prijateljske i bratske saradnje i nema nikakvih signala da Rusija može da promeni odnos prema tom pitanju, izjavio je Harčenko, uz ocenu da Kosovo ostaje presedan u međunarodnom pravu.

Jednostrano i nelegitimno proglašenje nezavisnosti Kosova ne treba dovoditi u vezu sa otcepljenjem Dombasa, jer su se građani Donjecke i Luganske republike na referendumu izjasnili za otcepljenje od Ukrajine, što sa Kosovom nije slučaj, rekao je Harčenko.

Građani Donjecke i Luganske republike ne priznaju vlast u Kijevu, “koja je rezultat nelegitimnog i antiustavnog državnog udara“, izjavio je Harčenko Televiziji Insajder.

Harčenko je okarakterisao kao pozitivno odbijanje Srbije da uvede sankcije Rusiji.

Srbija od početka ruske „specijalne vojne operacije“ ima dosledan stav i zvanična Moskva to ume da ceni, poručio je Harčenko.

On je u emisiji “Marker razgovor” izrazio uverenje da kod građana Srbije postoji većinsko razumevanje za rusku vojnu operaciju.

Harčenko je insistiranje Vašingtona i Evropske unije da Beograd uvede sankcije Rusiji nazvao neverovatnim pritiskom i neprijateljskim ponašanjem Zapada prema Srbiji.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.