Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Hil: Srbija prihvatila evropske vrednosti - | K-013 Portal

Hil: Srbija prihvatila evropske vrednosti

hil, kristofer, prajd

Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil izjavio je danas da je veoma ponosan što je u subotu održan Evroprajd u Beogradu.

Govoreći na konferenciji "US Education, Evropski regionalni forum" u hotelu Metropol, Hil je rekao da smo u subotu uveče u Beogradu imali manifestaciju demokratije i jednakosti, pružanje šanse i tolerancije.

images/vesti/2022-09/8ae8517aed1.jpeg

"Bio sam veoma ponosan što je Evroprajd održan ovde. Održavan je u severoistočnoj Evropi, ali ne i u jugoistočnoj. Ovo je zemlja koje je prigrlila različitost, demokratiju i toleranciju u svom napretku", poručio je Hil.

On je dodao da svaka zemlja treba da radi na razvoju demokratije svakog dana u godini.

"Moramo da budemo svesni da ne deli svako naše vrednosti, moramo da budemo sigurni šta su te vrednosti znače i moramo da budemo sigurni da se svet kreće u tom pravcu", istakao je američki ambasador.

Hil nije želeo da komentariše plan za Kosovo i Metohiju koji se pojavio u albanskim medijima.

"Čuo sam za to, ali sve što mogu da kažem je da mi snažno podržavamo EU i njenim naporima da reši ovaj problem koji je prisutan dugo vremena. Mislim da je vreme za napredak i ohrabrujem ih da daju predloge pred obe strane, ali nije na meni da komentarišem sadržaj tih predloga", rekao je Hil.

Nije želeo da komentariše ni eventualni model dve Nemačke, koji se takođe spominje u medijima kao moguće rešenje kosovskog pitanja.

"EU ima težak zadatak i mi ih podržavamo. Nije im lako i ono što im ne treba to je da ljudi koje ne sede sa njima za stolom daju svoja mišljenja o tome. Mogu samo da kažem da ih podržavamo", rekao je Hil.

 



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.