Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Igor Vuković: Nestvaran potez gradske vlasti u Pančevu - | K-013 Portal

Igor Vuković: Nestvaran potez gradske vlasti u Pančevu

igor vukovic, napredni klub, gradska uprava pancevo

Igor Vuković, generalni sekretar Naprednog kluba izjavio je danas da u jeku velike zdravstvene i ekonomske krize u kojoj se nalazi čitava Srbija, nestvarna vest dolazi iz Pančeva.

Vuković kaže da je Gradska uprava grada Pančeva donela odluku da dodeli po 42.000,00 dinara „solidarne pomoći“ za preko 3.000 zaposlenih u gradskim javno-komunalnim preduzećima. Ovo je iznos koji će dobiti kao „dodatak na platu“.

"Navedeni izdatak će koštati građane Pančeva preko 1.000.000 evra! Niska produktivnost, članstvo u vladajućoj stranci i drugačiji uslovi rada nego u privatnom sektoru, karakterišu rad zaposlenih u javnim preduzećima. Njima je u ovom trenutku pomoć najmanje potrebna. Mnoga radna mesta u privatnom sektoru su ugrožena, mnoge firme će se ugasiti od 1. januara…Posebno je navedeni iznos u sadašnjem trenutku trebalo da ide u zdravstveni sektor gde je situacija katastrofalna. Mogla se povećati efikasnost prilikom pregleda i prijema pacijenata, podržati zaposleni u zdravstvu, ali i najugroženije socijalne grupe pogođene krizom.

Gradska vlast se odlučila da pomogne svojim sigurnim glasovima. Besraman potez u trenucima kada nam je solidarnost najpotrebnija.“, rekao je Vuković.

(K-013)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.