Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Inicijativa Ustavnom sudu: Oko sokolovo protivzakonito - | K-013 Portal

Inicijativa Ustavnom sudu: Oko sokolovo protivzakonito

oko sokolovo, ustavni sud

Narodna stranka (NS) podnela je danas inicijativu Ustavnom sudu kako bi se osporili akti Grada Beograda kojim je komunalnoj miliciji dato u nadležnost da, koristeći nedavno uveden sistem "Oko sokovo", kažnjava za nepropisano parkiranje, što bi građanima koji su platili kaznu omogućilo da traže naknadu štete.

"Komunalna milicija može da kažnjava samo za parkiranje na javnim površinama koje nisu predviđene za javni sabraćaj, kao što su zelene površine", rekao je odbornik te stranke u Skupštini Beograda advokat Miloš Pavlović, u obraćanju novinarima ispred zgrade Ustavnog suda.

On je pojasnio da komunalna milicija nije nadležna za saobraćaj, već Ministarstvo unutrašnjih poslova i saobraćajna policija, tako da Ustavni sud treba da stavi van snage akte Grada kojima je to omogućeno.

"Ti akti su protivni postojećim zakonima, kojim je ta materija regulisana, ali i Ustavu jer narušavaju pravni poredak", rekao je Pavlović, govoreći o inicijativi kojom se traži da Ustavni sud oceni ustavnost i zakonitost ovih akata koje je doneo grad Beograd.

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.