Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Jeremić: Đilas bez uvijanja da se izjasni o jedinstvenom nastupu opozicije sa dva pregovarača - | K-013 Portal

Jeremić: Đilas bez uvijanja da se izjasni o jedinstvenom nastupu opozicije sa dva pregovarača

vuk jeremic, dragan djilas, zajednicki nastup opozicije

Predsednik Narodne stranke, Vuk Jeremić, izjavio je danas da se ta stranka zalaže za jedinstven nastup opozicije u dijalogu o izbornim uslovima u kojem bi je predstavljala "dva ozbiljna pregovarača".

Ukazao je da je na predsedniku Stranke slobode i pravde (SSP) Draganu Djilasu da se o tome "konačno izjasni bez uvijanja".

Jeremić je ocenio da opozicija ne može ostvariti željene rezultate "ako se na pregovore ode u čoporu, gde će svako probati da glumi čoporskog vodju".

"Retko ko razume zbog čega SSP insistira na tome da na pregovore ode buljuk ljudi, medju kojima moraju biti i patrljci Pokreta slobodnih gradjana i predstavnici bivše šabačke vlasti, i da je to vredno žrtvovanja jedinstva bojkot opozicije", rekao je predsednik Narodne stranke za televiziju N1.

Po njegovim rečima, jedina tačka sporenja opozicije je pitanje predstavljanja, odnosno dva pregovarača.

"Na potezu je predsednik SSP Dragan Djilas da se više ne igramo mačke i miša. Samo se oni ne slažu s tim od svih relevantnih aktera u opoziciji", rekao je Jeremić.

Dodao je da SSP može da predloži predstavnike opozicije u tim pregovorima s vlašću.

"Ako je problem nečije sujete to što je Narodna stranka, želeći da istakne da ne insistira da bude predstavljena svojim članovima, za pregovarače predložila Bojana Pajtića i Slobodana Samardžića, onda ne moraju biti njih dvojica. Neka SSP predloži koga misli da treba", rekao je Jeremić.

Dodao je da Narodna stranka podržava apel Skupštine slobodne Srbije da opozicija nastupi s jedinstvenom platformom i dva pregovarača.

"Bilo bi dobro da Djilas razmisli o tom predlogu jer stvar je jednostavna: ili ćemo biti zajedno, ili svako na svoju stranu, a ako se to dogodi, onda nisam siguran da ćemo biti u prilici da se izborimo za značajnije ustupke u dijalogu" s vlašću, rekao je Jeremić.

Komentarišući izjavu lidera Stranke slobode i pravde da se "veći deo opozicije ujedinio, a da su s drugačijim stavom o pregovorima ostale samo Narodna stranka i Dveri", Jeremić je ocenio da je to "smešna tvrdnja" i da "od tog Djilasovog okupljanja nema ništa".

"Šansu ćemo imati samo ako postoji jedna jedinstvena opozicija, umesto da se glumi nekakav poseban centar okupljanja okružujući se onima koji su izdali bojkot. Niko individualno nije ni izbliza jak koliko bi trebalo da bismo se suprotstavili režimu", naveo je Jeremić.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.