Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Jeremić: Narod opoziciji ne veruje - | K-013 Portal

Jeremić: Narod opoziciji ne veruje

pancevo, beograd, novi sad, vesti, politika, izbori 2020, vuk jeremic, narodna stranka

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je sinoć da su za promenu sistema u Srbiji potrebna tri uslova, a najvažniji je, kaže, da opozicija stekne kredibilitet kod naroda, jer, kaže, "narod opoziciji ne veruje".

Ostala dva uslova su, kako je rekao u emisiji Utisak nedelje, da međunarodna zajednica više ne podržava koliko je dosad podržavala aktuelnu vlast, i da dođe do obračuna unutar vlasti i nezadovoljstva na nižim ešalonima.

"Najveći problem je da opozicija stekne kredibilitet kod naroda, jer narod opoziciji ne veruje", rekao je Jeremić i dodao da bi opozicija, misleći na opoziciju u i oko Saveza za Srbiju, za početak morala da se drže obećanja o bojkotu izbora.

"Bojkot nije cilj već sredstvo, ali bez najmanje jednog "bojkota" teško ćemo doći do slobodnih izbora. Bojkot je vododelnica ko drži reč", kazao je Jeremić i dodao da Sergej Trifunović, lider Pokreta slobodnih građana, "nije imao snage da održi reč".

Pomeranje izbora za septembar ne bi, smatra, ništa promenilo, a vrlo verovatno bi "srušilo bojkot, počevši od Dveri, pa možda još i nekih".

Jeremić je rekao i da bi predsedniku Dveri savetovao, da je imao priliku, da ne stupa u štrajk.

"Štrajk glađu je poslednji korak i čin, iza toga više nema dalje i to se ne radi ako niste ozbiljno razmislili šta mogu biti posledice toga, a političke posledice mogu biti jako opasne, jer sada Aleksandar Vučić može sa par efektnih poteza da matira opoziciju i sruši bojkot", navodi Jeremić.

Govoreći o vanrednom stanju zbog epidemije koronavirusa, Jeremić je ukazao da je vlast imala loših, ali i pozitivnih stvari.

"Bilo je dobrih stvari, način na koji su se medicinski radnici borili je za svaku pohvalu, ali i neke stvari koje je uradila vlast zavređuje pohvalu. Recimo evakuacija naših građana po svetskim aerodromima, nastava na daljinu, snabdevanje hranom, koja je u nekim evropskim zemljama bio veliki problem, u Srbiji se, sem par izuzetaka, nije ni osetila", rekao je Jeremić.

Ipak, kaže da je mnogo više stvari bilo za kritiku.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.