Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Jeremić: Narodna stranka izlazi na izbore u Negotinu - | K-013 Portal

Jeremić: Narodna stranka izlazi na izbore u Negotinu

vuk jeremic, narodna stranka, izbori u negotinu

Komentarišući lokalne izbore u Negotinu koji se održavaju u oktobru, Jeremić je kazao da je Narodna stranka donela odluku o učestvovanju na njima.

„Nije bila laka odluka, s obzirom da smo bili najčvršći i najžešći zagovornici bojkota, ali smo doneli takvu odluku baš zbog tajminga. Počele su i predizborne radnje, SNS i SPS su predale listu, a Narodna stranka trenutno skuplja potpise. Odlučili smo da učestvujemo ne bi li direktno pobrojali, dokumentovali, a onda to direktno predstavili evropskim posrednicima u tom periodu. Ne želimo da budemo apstraktni u našim diskusijama, i zbog toga smo odlučili da Negotin bude neka vrsta eksperimenta koji će poslužiti za dodatni motiv da se postignu u razgovorima sa Evropljanima fer i pošteni izborni uslovi“, objašnjava Jeremić u emisiji "Novi dan" na tv N1.

Ne misli da će SNS dozvoliti fer izbore u Negotinu i veruje da ćemo „sve ono što smo gledali u Lučanima ili na nekim drugim prethodnim izborima, videti direkltno plastično, u realnom vrmenu u Negotinu, kao i da će to biti dobar dodatni materijal za pregovore o izbornim uslovima sa evroparlamentarcima.

„Važno je da dođe do pokazne vežbe, a mislim da će se pokazati sve ono što se pokazivalo i unazad“, rekao je Jeremić i dodao da kada bi se desilo da „danas budu prekinuti pregovori“ – Narodna stranka ne bi izlazila na izbore.

Ne želi da komentariše eventualne aktivnosti ukoliko bi došlo do bojkota izbora, i napominje da je svako ko to može da kaže – „odustao od dijaloga“.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.