Jeremić: Nema promena bez koordinisanja unutar opozicije -
vuk jeremic, narodna stranka

Jeremić: Nema promena bez koordinisanja unutar opozicije
Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da će svako iz opozicije ko se odluči da nastupi na izborima bez ikakve koordinacije sa drugima, jureći neki svoj individualni ili partijski interes, napraviti medveđu uslugu ideji da u Srbiji do promena dođe u bliskoj budućnosti.

Upitan da li je svako ko nije za opoziciju blizak vlasti, Jeremić je za Nova.rs odgovorio da nije, ali da svojim delovanjem može bitno doprineti naporima vlasti da opoziciju drži na bezbednoj distanci, tako da ni slučajno ne bude ugrožena vladajuća većina.

On je odbacio medijske navode da ga ambasada SAD u Srbiji nije pozvala na sastanak sa izaslanikom SAD Metjuom Palmerom, nego je poziv uputila potpredsedniku Narodne stranke Zdravku Ponošu.

"Istina je da je primalac poruke iz američke ambasade bio gospodin Ponoš, ali to je bio poziv za Narodnu stranku. Ja inače nisam bio u Beogradu na dan kada je tu boravio Palmer, i gospodin Ponoš je otišao na sastanak da u ime stranke prenese poruku koju smo usaglasili na Predsedništvu“, rekao je Jeremić.

On je, kako je saopšteno iz Narodne stranke, dodao da je najinteresantniji element na tom sastanku bila Palmerova sugestija da bi opozicija trebalo da razmisli o uzdržavanju od kritikovanja vlasti po pitanju Kosova i Rio Tinta.

"To je za neke prisutne na sastanku bilo iznenađujuće. Međutim, ko poznaje međunarodne odnose, zna kakvo je postupanje Amerike kada je reč o gigantskim multinacionalnim korporacijama, koje ne moraju nužno biti domicilne u SAD, ali su vodeći konglomerati globalizovane svetske ekonomije“, rekao je Jeremić.

Prema njegovim rečima, Ponoš je preneo Palmeru da se Narodna stranka zalaže za zaustavljanje tog projekta jer se litijum u obliku u kojem se nalazi u Srbiji trenutno ne eksploatiše nigde u Evropi, kao i da postojeća tehnologija nije dovoljno testirana.

(Tanjug)

Šerujte ovu vest na vaše profile i tako pomozite da opstanemo. Unapred zahvalni.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

352X250

RADIO K-013 PLAY

RADIO K-013 PLAY uživo

meridian1500

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

meridianApsolutnih100

pancevox

pancevo jooble

vakcinacija baner 2020

Domaci recepti