Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Jeremić: Sprečiti da prodje Zakon o policiji i u Skupštini i 'ispred nje' - | K-013 Portal

Jeremić: Sprečiti da prodje Zakon o policiji i u Skupštini i 'ispred nje'

vuk jeremic, zakon o policiji

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da Zakon o policiji „ne sme da prodje“ i da bi na dan kada dodje na dnevni red skupštinske rasprave – ispred parlamenta trebalo da se okupe gradjani kako bi odbranili svoju slobodu.

„Ako prodje Zakon o policiji, možemo zaboraviti na našu slobodu. Nisam neko ko bi lako pozivao na ulicu, tri puta merim pre nego što presečem, ali ako ćemo za nešto da se borimo i pozivamo komšije da nam se pridruže, onda je to Zakon o policiji“, rekao je Jeremić na izbornoj skupštini Opštinskog odbora Narodne stranke Vračar, saopštila je danas ta stranka.

Jeremić je naveo da opozicija ne sme da dozvoli da vlast ponovo zakaže sednicu danas za sutra, a sa Nacrtom zakona o unutrašnjim poslovima na dnevnom redu.

„Ne bi trebalo da nasedamo pozivima fantomskih udruženja, čiji je cilj da se širi konfuzija i izduva balon nezadovoljstva. Protest bi trebalo da se održi baš na dan kada zakon bude na dnevnom redu u parlamentu – da tada narod bude ispred skupštine, a poslanici u skupštini, i da nastupaju sinhronizovano“, ocenio je Jeremić.

Prema njegovim rečima, povodom Zakona o policiji biće mnogo konfuzije i lažnih vesti, ali je neophodno da Narodna stranka i druge opozicione partije obaveste gradjane o čemu je zapravo reč i koliko je taj zakon opasan.

„Zakon o policiji je crvena linija preko koje ne smemo preći, jer ako taj zakon prodje, vlast će svima moći da nam radi šta god poželi, i da za to ne odgovara kada dodju promene“, rekao je Jeremić.

On je dodao da „režim može da padne“ samo na tri velike teme – sloboda, Kosovo i Metohija i litijumu, navodeći da se sloboda brani sprečavanjem Zakona o policiji.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.