Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Jeremić: "Srpski svet" je kovanica koju je izveo Vulin, neprimenljiva je na našu situaciju - | K-013 Portal

Jeremić: "Srpski svet" je kovanica koju je izveo Vulin, neprimenljiva je na našu situaciju

vuk jeremic, nerodna stranka, aleksandar vulin

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da je „‘srpski svet’ konfabulacija“ ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, „izvedena iz ruske kovanice neprimenjive na našu situaciju“, a da država Srbija mora da vodi računa i pruža podršku Srbima koji žive van matice tako da ne dovodi u pitanje stabilnost regiona.

„Poštovanje suvereniteta i teritorijalne celovitosti svih država regiona i sveta je bila i trebalo bi da bude u budućnosti politika Srbije, i biće kada Narodna stranka bude na vlasti“, rekao je Jeremić u intervjuu Federalnoj televiziji iz Sarajeva, saopštila je danas ta stranka.

Jeremić je naveo da je prirodno da su Srbi u drugim državama bliski sa sunarodnicima u Srbiji i da sa njima saradjuju, i dodao da bi ta saradnja trebalo da se odvija na način koji nikoga ne ugrožava.

„I to je moguće. Kada sam bio ministar spoljnih poslova, takodje je prioritet bila saradnja i podrška svima koji se osećaju Srbima, a žive van Srbije, i to je radjeno tako da nije dovodjena u pitanje stabilnost regiona“, rekao je Jeremić.

Upitan da li u BiH može doći do problema, Jeremić je rekao da je istorija pokazala da može i da bi bilo neodgovorno reći „ne, ne može ništa da se desi“.

„Bilo bi od ogromne važnosti da, ako želimo da živimo na ovim prostorima i da naša deca ostanu da žive na ovim prostorima, neke greške iz prošlosti ne ponovimo. Da ne dozvolimo, niko ko od nas, da bude na bilo koji način zloupotrebljen za bilo koji cilj koji nije zajednički cilj svih nas koji ovde živimo“, kazao je Jeremić.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.