Jeremić: Vučić poslao poruku da više ne računa na savez sa Đukanovićem
vuk jeremic, narodna stranka, aleksandar vucic, milo djukanovic

Jeremić: Vučić poslao poruku da više ne računa na savez sa Đukanovićem
montekristo 0507


Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da je neuspešni pokušaj sprečavanja ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija bio "jasan signal" predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da "nema više potrebe za održavanjem nekada izuzetno čvrstog prijateljstva sa predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem"

„Vučić je poslao poruku da više ne računa na savez sa Đukanovićem, koji je, preko kontroverznog biznismena Caneta Subotića, odigrao ključnu ulogu u dolasku Srpske napredne stranke na vlast 2012. godine. Đukanovićev neuspeh da spreči ustoličenje mitropolita… je bio očigledan pokazatelj njegove slabosti i Vučić zaključio da je kucnuo čas da prema Đukanoviću postupi onako kao što je postupao i prema svima kojima ima da zahvali svoj dolazak na vlast“, rekao je Jeremić za Newsmax Adria.

Jeremić, koji je i bivši ministar spoljnih poslova Srbije, dodao je da se protivi mešanju Srbije u unutrašnja pitanja Crne Gore.

„Danas je Vlada Crne Gore bila apsolutno na visini zadatka. Pristup im je bio profesionalan i državnički, a i Srpska pravoslavna crkva se ponela mudro, otkazujući narodni sabor koji je trebalo da bude održan ispred manastira na Cetinju“, naveo je Jeremić.

Prema njegovim rečima, današnje ustoličenje, praćeno incidentima, je „ogolilo pred očima domaće i međunarodne javnosti ko je zapravo glavni uzročnik napetosti i nestabilnosti u Crnoj Gori“, kao i da Vučić pokušava da uspostavi kontrolu nad novom Vladom Crne Gore, ali da mu to „srećom, ne polazi za rukom“.


Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

BIG ŠOPING DANI

Školica sporta Fit Happy Kids

Autoškola Montekristo Pančevo

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

pancevo jooble