Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Jeremić: Vučićev kanabe nije mesto za razgovor o ratu u Ukrajini, nećemo učestvovati u tome - | K-013 Portal

Jeremić: Vučićev kanabe nije mesto za razgovor o ratu u Ukrajini, nećemo učestvovati u tome

vuk jeremic, aleksandar vucic, narodna stranka

Povodom najave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će se početkom juna sastati sa svim političkim strankama i pitati ih za mišljenje o stavu prema Rusiji, nakon njene agresije na Ukrajinu, i zbog situacije koja postaje „gotovo nemoguća“, predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić je danas izjavio da u tome neće učestvovati.

Jeremić je za portal Nova.rs rekao da će se Narodna stranka odazvati samo na zvanične konsultacije o formiranju Vlade, budući da za to predsednik Srbije ima mandat po Ustavu.

„Svaka druga forma razgovora sa Vučićem, van Ustavom propisanih nadležnosti predsednika republike, za posledicu bi imalo dalje urušavanje institucionalnog poretka i u tome Narodna stranka neće učestvovati“, rekao je Jeremić.

On je kazao da je postavljanje države prema sukobu u Ukrajini, kao i svemu što iz toga proizilazi u političkom, ekonomskom, bezbednosnom i svakom drugom pogledu izuzetno složeno pitanje koje zahteva sveobuhvatnu i transparentnu javnu raspravu

„Najprimerenije mesto za to je Narodna skupština, a ne kanabe na Andrićevom vencu“, istakao je Jeremić.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.