Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website JEREMIĆ ZA K-013: Važno je održati reč - | K-013 Portal

JEREMIĆ ZA K-013: Važno je održati reč

Vuk Jeremić, Jeremić, bojkot, bojkota, održati reč, važno, Pančevo, politika, izbori 2020, najnovije vesti

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić rekao je danas u Pančevu da za bojkot predstojećih izbora postoje dva ključna razloga:

- Prvi razlog je i daleko najvažniji zdravstveni, jer izlazak na izbore izbornih lista, izbornih komisija, biračkih odbora predstavlja zdravstveni hazard, koji treba izbeći. Drugi razlog je političke i ljudske prirode. Apsolutno je poznato ko će na ovim izborima odneti pobedu. Ne postoji niko u Srbiji ko ima mrvicu sumnje u rezultat ovih izbora. Ukoliko ne mislite da živimo u dobrim okolnostima, da ovo nije normalan poredak, da ovo nije pošten i pravedan sistem u kome bi voleli da vam odrastaju deca, nemojte u tome učestvovati. Sačuvajte zdravlje i dostojanstvo time što nećete biti deo tog lažnog izbornog procesa 21. juna. Posle 21. juna, pokazaće se da institucije izabrane na takvim izborima, i na takav način, neće imati onu vrstu legitimiteta kakav treba da imaju u jednoj normanoj, funkcionalnoj i demokratskoj državi, rekao je Jeremić.

Jeremić kaže da će uspeh bojkota meriti tako što će legitimnost takvih institucija biti doveden u pitanje.

- Jedan od dobrih pokazatelja biće i da li su oni koji su bojkotovali izbore ostali legitimni sagovornici sa visokim predstavnicima međunarodne zajednice. Takođe, dobar pokazatelj biće i to da li će vlast nastaviti da napada opoziciju, koja je odlučila da bojkotuje, jer ako neko i dalje bude napadan to znači da je uspeo i bojkotu, kaže Jeremić.

Lider Narodne stranke ističe da ne bi trebalo da se upadne u zamku sa "nekim brojevima" koje će saopštiti režimska izborna komisija.

- Tim brojevima jednostavno ne možete verovati. U izbornom danu će samo predstavnici vlasti imati predstavnike na svim mestima, gde se može ozbiljno može operisati sa ciframa koje će biti objavljene. Ja im jednostavno ne verujem, kao što ne verujem u ono što nam se servira preko sistema javnog informisanja. Ako verujete da živimo u „zlatnom dobu“ i ako verujete da je Srbija sa najvećim rastom i najprosperitetnijim životom u Evropi, onda i poverujte u to što kaže izborna komisija.

Upitan da prokomentariše stranke i pokrete koji su promenili odluku o bojkotu i odlučili da izađu na izbore uprkos potpisivanju Sporazuma sa narodom, Jeremić kaže da ne bi da ulazi u to šta je čiji momtiv da promeni odluku:

- Verovatno su to neki uradili i bez loših namera. Sa mnom lično i Narodnom strankom niko nije razgovarao o promeni odluke o bojkotu. Verovatno zato što je opšte poznato da mi kad jednom zauzmemo stav o nečemu držimo do toga. Mi ne gazimo reč koju smo dali. To je jedan važan početak onoga što sledi posle lažnih izbora 21. juna. Šta god bilo posle, važno je da neko za to „posle“ ima kredibilitet. Kredibilitet se uspostavlja na tome da li je ili nije neko održao datu reč. Možda bi to neko rekao da je banalno, ali na tome sve počinje, zaključio je Jeremić.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS