Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Jovanović: Izgraditi Nacionalni zatvor umesto Nacionalnog stadiona - | K-013 Portal

Jovanović: Izgraditi Nacionalni zatvor umesto Nacionalnog stadiona

nikola jovanovic, nacionalni zatvor, skupstina srbije

Poslanik i portparol Narodne stranke Stefan Jovanović predložio je amandman na republički budzet za 2023. godinu po kojem bi umesto Nacionalnog fudbalskog stadiona sa pratećim sadržajem trebalo da bude izgrađen Nacionalni zatvor sa pratećim sadržajem.

„Sadašnjim predlogom budzeta predviđeno je da se izgradnja Nacionalnog stadiona većinski finansira iz kredita i zajmova, a amandmanom je predviđeno da se izgradnja Nacionalnog zatvora sa pratećim sadržajem finansira od imovine oduzete po Zakonu o poreklu imovine“, naveo je Jovanović u obrazloženju amandmana.

„Po stepenu kriminala i korupcije, pogotovo visoke političke korupcije, Srbija se nalazi u svetskom vrhu. Decenijama se stvara bogata i povlašćena elita koja svoj kapital stvara zloupotrebama državnih fondova, izvlačenjem narodnih para iz budzeta, korupcijom…“, dodao je Jovanović.

Jovanović je istakao da sistemska borba protiv kriminala i visoke političke kuropcije mora podrazumevati uvođenje specijalnog tužioca za visoku korupciju i donošenje zakona o poreklu imovine sa oduzimanjem nelegalno stečene imovine.

Jovanovićev amandman je odbačen.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Najnovije: Na portalu

Big PA Ukus Fest 03 460x600 

grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city