Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Jovanović: Izgraditi Nacionalni zatvor umesto Nacionalnog stadiona - | K-013 Portal
nikola jovanovic, nacionalni zatvor, skupstina srbije

Jovanović: Izgraditi Nacionalni zatvor umesto Nacionalnog stadionaPoslanik i portparol Narodne stranke Stefan Jovanović predložio je amandman na republički budzet za 2023. godinu po kojem bi umesto Nacionalnog fudbalskog stadiona sa pratećim sadržajem trebalo da bude izgrađen Nacionalni zatvor sa pratećim sadržajem.

„Sadašnjim predlogom budzeta predviđeno je da se izgradnja Nacionalnog stadiona većinski finansira iz kredita i zajmova, a amandmanom je predviđeno da se izgradnja Nacionalnog zatvora sa pratećim sadržajem finansira od imovine oduzete po Zakonu o poreklu imovine“, naveo je Jovanović u obrazloženju amandmana.

„Po stepenu kriminala i korupcije, pogotovo visoke političke korupcije, Srbija se nalazi u svetskom vrhu. Decenijama se stvara bogata i povlašćena elita koja svoj kapital stvara zloupotrebama državnih fondova, izvlačenjem narodnih para iz budzeta, korupcijom…“, dodao je Jovanović.

Jovanović je istakao da sistemska borba protiv kriminala i visoke političke kuropcije mora podrazumevati uvođenje specijalnog tužioca za visoku korupciju i donošenje zakona o poreklu imovine sa oduzimanjem nelegalno stečene imovine.

Jovanovićev amandman je odbačen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.