Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Jovanović: Ne vidim kako je moguće da sarađujem sa SNS - | K-013 Portal

Jovanović: Ne vidim kako je moguće da sarađujem sa SNS

nada, milos jovanovic

Predsednički kandidat ispred koalicije NADA i lider DSS Miloš Jovanović rekao je za N1 da je pogrešno danas preneta njegova izjava da bi "bio sa SNS kada se oni ne bi ponašali kako se ponašaju".

Na pitanje da li će, ukoliko dobije ponudu SNS, za vlast u parlamentu i u Vladi, to prihvatiti, odgovorio je: "Ne, ne vidim kako je to moguće".

"Ako ima šanse, mi smo svakako tu, ja bih menjao vlast u Beogradu", rekao je upitan o beogradskim izborima, navodeći da sa SNS u gradu nema saradnje. Rekao je da moli Boga da se ponove izbori na nekim izbornim mestima u Beogradu.

"U Beogradu smo spremni i mislimo da su promene poželjne, to smo jasno rekli i u kampanji. Kad je koncentracija moći u rukama jednog čoveka, mislim da nije loše da se malo podeli, da se uravnoteži, i da je Beograd bila dobra prilika za to", naveo je Jovanović.

"Ako ima šanse mi smo svakako tu, rekao sam to i kolegama iz opozicije, ako može da se podrži i Boris Tadić i Dule Vujošević da pređe cenzus, tu smo, i podržaćemo. Ako može da se pravi većina, tu smo i bićemo deo te većine", istakao je.

On kaže da je urbanizam Beograda u potpunosti u privatnim rukama i ova vlast nije htela ili nije mogla sa tim da se izbori.

"Moj plan je da ne budem večna opozicija jer se bavim politikom da bi nešto menjao, ali još manje mi je plan da ulazim u vlast po svaku cenu, dakle ne zanima me vlast ako ne mogu svoju politiku da sprovodi", kaže i dodaje da je njegova politika ono što oni (SNS) ne mogu da prihvate od Beograda do republike. A to je "promena izbornog sistema, ozbiljna borba protiv korupcije, protiv lažnih diploma, protiv partijskog zapošljavanja", naveo je i dodao da ne vidi kako je moguće da dođe sa saradnjom sa SNS, iako se, kako kaže, u nekim stavovima sa njima slaže. To nikad nisam krio, kao što nisam krio ni snažne kritike prema njima, dodao je.

Navodeći da se u ponekim fundamentalnim pitanjima više slaže sa naprednjacima nego sa opozicijom, navodi da stvari nisu tako crno-bele, ocenujući da ne zna zašto se ne prihvata nijansirani stav. Pored korupcije postoji nešto kao što su nacionalni interesi, kao što je Republika Srpska, i ja koji sam podjednako demokrata i nacionalan, ne mogu da budem u istom košu sa proevropskom opozicijom s kojom se ne slažem, s njima 100 posto, mogu da kažem, ne mogu da pravi vlast, dodao je, navodeći da se to zove "istina i odgovornost".

"Ne merim se i nije mi aršin Vučić. Ne zanima me Vučić, nit ga volim, nit ga ne volim, a za razliku od ostalih ga ne potcenjujem. Ozbiljan igrač, opasan - u oba smisla opasan i u pozitivnom i u negativnom, i ne treba ga potcenjivati. U priči dela opozicije, ja nikad u tome nisam učestvovao - "ludak, manijak", pa dobro ako je on takav, šta smo mi, kad dozvoljavamo da gubimo izbore za izborima. 58 posto nije pokradeno, svidelo se ljudima ili ne. Izađite sa Tvitera, to je toksično, imate iskrivljenu sliku", naveo je.

Govoreći o izbornom danu, rekao je da je u Beogradu bila najsnažnija kontrola svih učesnika izbora i da "nema puno sumnje da je krajni ishod ne znam kako falsifikovan". Sve što je dolazilo od naših ljudi sa terena, poklapa se sa onim što je rečeno, dodao je.

Kaže da se sprema za opozicioni rad i u republičkoj i u gradskoj skupštini, navodeći da je ovo samo etapa, i da će naredni izbori za četiri godine.

Jovanović se zahvalio svima koji su ukazali poverenje koaliciji NADA navodeći da su ostvarili "solidan rezultat".



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.