Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kockar: Mladima je potrebna ozbiljna država s planom, ne prazna obećanja - | K-013 Portal

Kockar: Mladima je potrebna ozbiljna država s planom, ne prazna obećanja

alisa kockar, ds, demokratska stranka

Portparolka Demokratske stranke Alisa Kockar izjavila je danas kako su najavljene mere populacione politike sramne i kako je već sada apsolutno jasno da neće doprineti povećanju broja žena i muškaraca koji će se odlučiti na zasnivanje porodice.

Osudila je iskorišćavanje ovako važne teme u izbornoj kampanji i naglasila kako je ovo samo još jedan pokazatelj kako režim posmatra mlade, a pre svega žene, u Srbiji. Cilj je, tvrdi portparolka demokrata, samo da se stvori slika da država nešto radi, da se obeća što više novca, a uloži što manje, dok o rezultatima i neispunjenim obećanjima niko i ne brine.

"Pre samo nekoliko meseci, predsednik Srpske napredne stranke obećavao je da će davanje za prvo dete biti 5.000 evra i čak i tada su žene poslale jasnu poruku da postoje brojni, drugi problemi koje država treba i mora da rešava kako bi podstakla žene da se osete dovoljno sigurno da u Srbiji rode prvo dete i da novac nije rešenje. Sada, kada je u kampanji predsednik SNS-a maltene prepolovio tu cifru, možemo samo još jednom da pošaljemo istu poruku - da bez države u kojoj možemo da se oslonimo na institucije, gde su zaštićene i preduzetnice, i frilenserke, i one sa sigurnim poslom i one kojima posao visi o koncu, i one koje ne rade u ovom trenutku, neće doći do promena. Nama su potrebne ozbiljne mere i ozbiljna država kao partner, a ne sramni slogani, prazna obećanja u okviru funkcionerske kampanje i nerešene afere režima ogrezlog u korupciji," izjavila je Alisa Kockar.

Portparolka demokrata nije želela detaljnije da komentariše druge najavljene mere u vezi sa studiranjem jer je, prema njenim rečima, Srpska napredna stranka odavno već pokazala koliko brine o obrazovanju i zapošljavanju mladih, kao i koliko vrede obećanja Aleksandra Vučića, i da to jasno pokazuju čak i poprilično upitni podaci Nacionalne službe za zapošljavanje o broju nezaposlenih mladih ljudi u Srbiji.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.