Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kockar: Vlast radi sve da Šarić bude oslobođen - | K-013 Portal

Kockar: Vlast radi sve da Šarić bude oslobođen

demokratska stranka, ds, alisa kockar, darko saric

Demokratska stranka smatra da su ukidanje pravosnažne presude Darku Šariću i hapšenje Zorana Čička još jednom pokazali da je režim Aleksandra Vučića zarobio čitavu državu i da državne institucije isključivo koristi za odbranu sopstvene vlasti i progon svojih političkih protivnika.

Šariću je pravosnažna presuda ukinuta u postupku koji se protiv njega vodi zbog šverca 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike, a Čičak je uhapšen zbog tvita u kojem je aludirao na nadimak poznatog aktiviste Srpske napredne stranke u Novom Sadu. Za Demokratsku stranku nema nikakve dileme da su i odluka Vrhovnog kasacionog suda o ukidanju presude Šariću i odluka policije da uhapsi Čička donete po diktatu vrha izvršne vlasti i da su dve važne institucije pravne države po ko zna koji put zloupotrebljene.

Portparolka Demokratske stranke Alisa Kockar je podsetila na činjenicu da je Šarićev klan razbijen u vreme kada je Demokratska stranka predvodila Vladu Srbije i da su se posle toga i sama stranka i njeno rukovodstvo našli na udaru finansijskih i političkih centara moći u zemlji i inostranstvu. Istovremeno je započeo snažan uspon Srpske napredne stranke koji je očigledno bio podržan od strane istih tih centara. Zbog toga je od Šarićeve predaje državnim organima Srbije 2014. godine i početka obnovljenog sudskog procesa bilo jasno da sadašnja vlast sve radi tako da Darko Šarić na kraju neosuđen izađe na slobodu.

„Dok policija hapsi građane Srbije zbog pisanja na društvenim mrežama, nadležni organi nikako ne mogu da reše slučaj prisluškivanja predsednika. U svakoj iole uređenoj i demokratskoj državi, vlada bi 'pala' istog trenutka kada se otkrije da je bilo koji deo sistema zloupotrebljen u političke svrhe, a kamoli da ministar odbrane učestvuje u prisluškivanju šefa države, pa čak i u navodnim pripremama za ubistvo predsednika. U Srbiji je to priča za političku propagandu i režimske tabloide, posle koje i vlada i taj ministar nastavljaju sa radom kao da se ništa nije dogodilo. Srbija je zarobljena država i jedini način da oslobodimo institucije je da smenimo ovu lošu, korumpiranu i nesposobnu vlast,“ zaključila je Alisa Kockar.

(K-013)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.