Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kovačević: Broj stočara smanjen za 25 odsto, stočarstvo na ivici propasti - | K-013 Portal

Kovačević: Broj stočara smanjen za 25 odsto, stočarstvo na ivici propasti

vladimir kovacevic, narodna stranka

Član Predsedništva Narodne stranke Vladimir Kovačević izjavio je danas da je broj odgajivača stoke smanjen za četvrtinu i da je stočarska proizvodnja na istorijskom minimumu, a da je za to najodgovorniji ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

Kovačević je u saopštenju ocenio i da je ta granu poljoprivrede dovedena na „samu ivicu propasti“.

„Nedimovićeva katastrofalna politika u oblasti stočarstva zauvek je oterala 25 odsto proizvođača iz tog posla, jer je proizvodnja postala neodrživa, odgajivači trpe ogromnu štetu“, rekao je Kovačević.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo poljoprivrede je reagovalo kasno, „što dovodi u pitanje oporavak proizvodnje stoke“.

Kovačević je naveo da je i Privredna komora Srbije saopštila da su potrebne hitne mere zbog ozbiljnog pada stočarske proizvodnje.

„Srbija nikada neće krenuti napred u stočarskoj proizvodnji, a položaj poljoprivrednika se nikada neće popraviti ako se problemi unapred ne sagledavaju“, rekao je Kovačević.

On je naveo da se, ako Narodna stranka dobije priliku da utiče na agrarnu ekonomsku politiku, „nikada više neće dogadjati ovakvi paradoksi – prvo puštanja niz vodu, pa potom subvencijama oživljavanja izmučenih stočara“.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS