Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kovačević: Nove ekonomske mere - bacanje novca u bunar i nepotrebno zaduživanje - | K-013 Portal

Kovačević: Nove ekonomske mere - bacanje novca u bunar i nepotrebno zaduživanje

kovacevic, narodna stranka

Član Predsedništva Narodne stranke Vladimir Kovačević izjavio je danas da država u budžetu nema novca za novi paket mera privredi koji je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić i da će zbog toga uzeti "ogromne kredite i baciti novac u bunar, jer mere neće dati pozitivan efekat".

"Privrednicima nisu potrebne mrvice niti pola 'minimalca' u naredna tri meseca, što je mamac za držanje radnika koji se ne mogu uposliti. Privrednicima je potreban posao kojeg sada nema. Ovaj paket je recikliranje starih mera već vidjenih nekoliko puta", rekao je Kovačević, koji je i predsednik Odbora Narodne stranke za privredu i preduzetništvo.

Kovačević je istakao da je Narodna banka Srbije "odgovorna za krutost u finansiranju srpske privrede" zbog koje većina privrednika ne može da dobije kredite.

On je naveo da će "po predstavljenoj garantnoj šemi, 500 miliona evra kredita biti razdeljeno celoj srpskoj privredi, a da je gradjane samo arapsko-srpski aranžman nazvan Er Srbija koštao više stotina miliona evra bespovratnih sredstava", i dodao da se "najavljuje i popustljivi pristup od još 500 miliona evra".

"Davanje po 110 evra svakom od 1,7 miliona penzionera je užasno velika cena kao mamac za lojalnost na izborima koju će plaćati naša deca i unuci. To je opet korumpiranje biračkog tela, ali ovog puta na rate, da pažnja ne posustane, a poslednja rata najavljena je za novembar, taman pred izbore", rekao je Kovačević.

"Sav novac koji se nudi privredi je kreditni i moraće se vratiti, a novac koji se poklanja gradjanima i penzionerima je bespovratan. Vučićev paket izaziva strah od budućnosti. Uzećemo ogromne kredite koje će vraćati buduće generacije", dodao je Kovačević.

On je naveo da to "jedino ima smisla mera za auto-prevoznike i vlasnike autobusa".

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.