Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kovačević: Opozicija u dijalogu sa vlašću da ide sa dva pregovarača - | K-013 Portal

Kovačević: Opozicija u dijalogu sa vlašću da ide sa dva pregovarača

sinisa kovacevic, narodna stranka, vuk jeremic, dijalog vlasti i opozicije

Potpredsednik Narodne stranke Siniša Kovačević izjavio je danas da bi opoziciju u dijalogu s vlašću Srbije o izbornim uslovima, uz posredovanje EU, trebalo da predstavljaju dva pregovarača da se pregovori ne bi pretvorili u "kozačku skupštinu, sprdnju i komiku".

Narodna stranka je prenela da je Kovačević za televiziju KTV izjavio da se "nada da ima šanse da opozicija nastupi s jedinstvenom platformom".

"Mislim da je veoma dobar predlog Narodne stranke da opoziciju predstavljaju dva pregovarača. U suprotnom, ako bi svaka od više od 20 stranaka opozicije delegirala jednog ili dvojicu predstavnika, i još oni koji bi bili sa suprotne strane, tu bi bilo pedesetak ljudi u tom verbalnom galimatijasu i to jeste kozačka skupština", rekao je Kovačević.

On je dodao da "takav način pregovora vodi u sprdnju i komiku, i vlast bi onda mogla da kaže da je imala dobru nameru i da je pokušala, ali da se sa opozicijom ne može".

Kovačević je reka da su "izbori ili demokratski ili nisu izbori" i da opozicija u dijalogu ne sme da pristane na to da predsednik Srbije Aleksandar Vučić "malo ili donekle popravi izborne uslove".

"Nema malo kvarnih ili malo više kvarnih ili malo pokradenih izbora. Donekle ne postoji, ne možete otići kući kod mame i tate i reći: 'Mama, donekle sam trudna'. Izbori su ili fer i demokratski ili to nisu izbori", rekao je Kovačević.

Kovačević je rekao da njegov lični stav, a ne kao potpredsednika Narodne stranke, jeste da bi opozicija trebalo da ponovo bojkotuje izbore ako ne budu stvoreni uslovi da izbori budu demokratski.

"Ako dogovora nema, ne idemo na izbore", kazao je Kovačević.

Kovačević je dodao da se "od režima ne traži ništa što već nije propisano zakonima", a da je "problem samo što se zakoni ne poštuju".

"Ako se Vučić nikoga i ničega ne boji, onda neka da te pristojne izborne uslove koje propisuje zakon. Potrebno je razdvojiti izbore, očistiti birački spisak da milion i po mrtvih duša ne glasa, da se omogući glasanje dijaspori elektronskim putem, a i da Vučić ne bude nosilac lista za lokalne izbore, jer se tamo ne glasa da on bude predsednik opštine. Naravno da se ne sme krasti na izborima i mora se sprečiti slikanje glasačkih listića", rekao je Kovačević.

Kovačević je istakao i da je neophodno omogućiti opoziciji prostor na televizijama sa nacionalnim frekvencijama koje "nisu vlasništvo televizija koje su ih dobile, nego su ih one zakupile na odredjeno vreme i moraju poštovati zakone".

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.