Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kovačević: Podići limit za reprogram plaćanja poreza na 50.000 evra - | K-013 Portal

Kovačević: Podići limit za reprogram plaćanja poreza na 50.000 evra

vladimir kovacevic, narodna stranka, reprogram poreza

Član Predsedništva Narodne stranke Vladimir Kovačević pozvao je danas Vladu Srbije i Poresku upravu da pokažu flekbilnost prilikom naplate poreza privrednicima i da im povećaju limit za reprogramiranje plaćanja, naglašajući da je privreda oslabljena i da trpi teške posledice zbog epidemije kovida-19.

Kovačević je od vlade zatražio da privrednicima poveća limit za reprogram za plaćanje poreza bez dodatne garancije sa 1,5 miliona dinara na šest miliona dinara, odnosno na oko 50.000 evra.

„Ako je država verovala televiziji Pink za gigantske poreske dugove, pa je toj televiziji čak i obilno pomagala bez obzira na ogroman dug, onda su nesumnjivo i pošteni mali i srednji preduzetnici zaslužili mnogo veće poverenje države“, rekao je Kovačević u pisanoj izjavi.

Kovačević, koji je i predsednik Odbora Narodne stranke za privredu i preduzetništvo, naveo je da država mora da pokaže dodatnu fleksibilnost prilikom naplate poreza privrednicima i zbog novog talasa korona virusa – usled kojeg radnici sve više odlaze na bolovanje i odsustvuju sa posla, što dodatno negativno utiče na poslovanje.

„Daleko smo od oporavka i pune radne sposobnosti, a u toku je naplata poreza na dobit ranjenoj privredi i to bez milosti i sa vrlo malo fleksibilnosti, jer se naplaćuje i akontacija za predvidjenu dobit tokom tekuće godine“, rekao je Kovačević, navodi se u saopštenju Narodne stranke.

On je dodao da su mnogi vlasnici preduzeća u Srbiji zbog toga „nervozni i nezadovoljni“.

„Ovakva represija Poreske uprave nije neuobičajena, ali je neuobičajeno da je privreda još veoma krhka i nije stala na noge zbog posledica epidemije dok se iz nje cedi kao iz suve drenovine“, zaključio je Kovačević.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.