Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kovačević: Rebalans državnog budžeta Srbije ne garantuje oporavak ekonomije - | K-013 Portal

Kovačević: Rebalans državnog budžeta Srbije ne garantuje oporavak ekonomije

kovacevic, rebalans, narodna stranka

Predsednik Odbora Narodne stranke za privredu i preduzetništvo Vladimir Kovačević izjavio je danas da u rebalansu državnog budžeta o kojem raspravlja Skupština Srbije, „ima mnogo izmišljenih razdela“, i da ne garantuje oporavak ekonomije od krize izazvane epidemijom korona virusa.

„Narodna stranka predlaže meru koja neće boleti ni budžet ni gradjane: moratorijum na plaćanje glavnica kredita bankama, uz redovno servisiranje kamata. Mera se odnosi na stanovništvo i na privredu“, rekao je Kovačević Televiziji N1.

Kovačević je istakao da bi ta mera trebalo bi traje do završetka negativnog uticaja epidemije na ekonomiju, a ne da bude ograničena na tri ili četiri meseca kao ranije.

„Pojavljuje se potreba za novim radnicima u nekim privrednim granama, dok su istovremeno mnogi ostali bez posla u turizmu i osiguranju. Očekujem veliki pritisak na privredu, pogotovo zato što nije jasno dokle će trajati kriza. Moramo naći rešenje za privredu, jer ćemo ponovo pasti u minus“, zaključio je Kovačević.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.