Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kurti: Dok je na snazi Ustav iz 2006. Kosovo ne može da prizna Srbiju - | K-013 Portal

Kurti: Dok je na snazi Ustav iz 2006. Kosovo ne može da prizna Srbiju

kosovo, aljbin kurti, ustav kosova

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je danas da Priština neće priznati Srbiju sve dok je u Srbiji na snazi Ustav iz 2006. godine, po kome je Kosovo sastavni deo Srbije.

Kurti je na konferenciji za novinare, nakon sastanka s hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem, rekao da je Priština za sveobuhvatan sporazum s Beogradom, koji bi trebalo da se fokusira na uzajamno priznanje, preneli su kosovski mediji.

„Trenutno ni Srbija ne priznaje nezavisnu državu Kosovo, ali ni Kosovo ne može da prihvati Srbiju sve dok ima takav Ustav od vremena njihovog bivšeg predsednika (Vojislava) Koštunice od 2006. godine. Mi želimo medjusobno priznanje, što je u središtu sveobuhvatnog sporazuma. Do sada je postojao pristup da Kosovo treba da napravi ustupke i kompromise za priznanje koje konačno dolazi od Srbije. Srbija je imala koristi od ustupaka, ali nije priznala Kosovo“, rekao je Kurti.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.