Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Lajčak posle sastanka s pregovaračima u dijalogu: Krajnje je vreme za pravi napredak - | K-013 Portal

Lajčak posle sastanka s pregovaračima u dijalogu: Krajnje je vreme za pravi napredak

miroslav lajcak, dijalog beograda i pristine

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak saoptštio je danas da je u Briselu odvojeno razgovarao sa glavnim pregovaračima dve strane i da im je preneo očekivanja zemalja članica EU ukazujući da je kranje vreme za pravi napredak.

„Danas sam bio domaćin dvojici glavnih pregovarača i njihovih delegacija u odvojenim sastancima o nerešenim pitanjima i načinu za napredovanje u dijalogu“, napisao je Lajčak na svom Tviter nalogu posle završenih sastanaka sa direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petrom Petkovićem i zamenikom kosovskog premijera Besnikom Bisljimijem.

Specijalni izaslanik je napisao i da je upoznao sagovornike sa tim šta je rečeno na jučerašnjem sastanku šefova diplomatija EU gde se govorilo o Zapadnom Balkanu.

„Ja sam ih takodje upoznao sa tim šta je rečeno na sastanku ministara spoljnih poslova EU u ponedeljak i ponovio očekivanja zemalja članica. Krajnje je vreme za pravi napredak“, napisao je Lajčak.

Visoki predstavnik EU Žozep Borel rekao je juče posle ministarskog sastanka da se Unija nada da će do kraja godine biti održana nova runda dijaloga Beograda i Prištine na najvišem nivou, uz učešće predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova Aljbina Kurtija.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.