Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Lečić: Borimo se i borićemo se za Demokratsku stranku - | K-013 Portal

Lečić: Borimo se i borićemo se za Demokratsku stranku

Demokrate srbije Branislav Lecic, Branislav Lecic

U Domu omladine u Beogradu održan je skup Demokrata Srbije, novog pokreta čiji je lider Branislav Lečić poručio da se radi o „socijaldemokratskoj, liberalnoj priči koja sada dobija političku formu“, ali je istakao da se nije reč o novoj stranci, jer se i dalje „bore i boriće se za Demokratsku stranku (DS)“.

Uoči skupa koji je počeo minutom ćutanja za Đorđa Balaševića, u sali sa bioskopskim platnom na kome je projektovan lik ubijenog premijera i predsednika DS Zorana Đinđića, Lečić je rekao da je glavni zadatak Demokrata Srbije da formiraju priču koju će prepoznavati demokrate širom naše zemlje, kako bi se okupili, stvorili kritičnu tačku i oborili vladajući režim.

Na pitanje zašto ne formiraju posebnu političku partiju, s obzirom na to da navode kako imaju i članstvo i politički program u vidu Deklaracije koja je pročitana na skupu, Lečić je odgovorio da i dalje traje pravna i politička borba za Demokratsku stranku, koju režim već devet godina tretira kao problem, a koja je od strane Dragana Đilasa povučena kako bi bila pokorna.

„Mi smo se oteli kontroli, mi nismo ljudi koji smo poslušnici, imamo svoju političku misao i zato smo se okupili – bilo bi logično da su promene u DS verifikovane zakonski ali, kao što vidite nisu, jer to odgovara režimu, jer je on birao ko će mu biti opozicioni protivnik, i zaključio da je bolji ovaj koji ima 0,4 odsto nego neko ko može da raste“, rekao je Lečić.

On se osvrnuo na odluku Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, koje je odbacilo zahtev da bude upisan kao predsednik Demokratske stranke, ali i naglasio kako nije rešenje ni da oni sa podrškom režima unište „ovu formu Demokratske stranke“.

Situaciju u kojoj se Demokrate Srbije trenutno nalaze u odnosu na Demokratsku stranku uporedio je sa povlačenjem srpske vojske preko Albanije u Prvom svetskom ratu, koja se, kako je naglasio, ipak vratila u svoju zemlju i pobedila.

Osnivanje „aktivnog pokreta demokrata“, kako ga je nazvala, govorom je otvorila Vida Ognjenović.

„Pozivamo građane koji vide kako demokratski principi u ovoj zemlji sve više liče na maskaradu i ispunjavanje forme, da nam se pridruže da kao pokret demokrata pravimo demokratski zid protiv zaglupljivanja društvene akcije“, poručila je Ognjenović.

(FoNet)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.