Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website LSV: SNS zvanično obustavila proces pridruživanja Srbije EU - | K-013 Portal
lsv, sankcije rusiji, priznanje kosova, rezolucija

LSV: SNS zvanično obustavila proces pridruživanja Srbije EULiga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) smatra da je vlast Srpske napredne stranke juče zvanično obustavila proces pridruživanja Srbije EU, nakon što je predsednik te stranke i države Aleksandar Vučić, kako dodaju, u ime vlasti u Beogradu odbacio oba evropska uslova - međusobno priznanje Srbije i Kosova i uvođenje sankcija Rusiji.

U današnjem saopštenju LSV od SNS zahteva da bez odlaganja jasno svrsta Srbiju na stranu svih demokratskih država i uvede sankcije Rusiji, kao i da se prekine blokada pregovora sa Prištinom.

lsv, sankcije rusiji, priznanje kosova, rezolucija

"Srbija nema ni potencijala, ni snage za još jedan veliki sukob sa demokratskim svetom i još jedno padanje u bedu i izolaciju", navodi LSV u saopštenju uz tvrdnje da je vlast naprednjaka svojom politikom dovela do najtežih uslova za pridruživanje naše zemlje EU.

U Strazburu je juče usvojena rezolucija Evropskog parlamenta, kojom se traži da Srbija i tzv. Kosovo postignu sporazum o normalizaciji odnosa koji je zasnovan na međusobnom priznanju, kao i da naša zemlja uvede sankcije Rusiji.

Predsednik Vučić izjavio je juče da Beograd neće potpisati sporazum o međusobnom priznanju sa Kosovom.

loading...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.