Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website LSV: SNS zvanično obustavila proces pridruživanja Srbije EU - | K-013 Portal

LSV: SNS zvanično obustavila proces pridruživanja Srbije EU

lsv, sankcije rusiji, priznanje kosova, rezolucija

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) smatra da je vlast Srpske napredne stranke juče zvanično obustavila proces pridruživanja Srbije EU, nakon što je predsednik te stranke i države Aleksandar Vučić, kako dodaju, u ime vlasti u Beogradu odbacio oba evropska uslova - međusobno priznanje Srbije i Kosova i uvođenje sankcija Rusiji.

U današnjem saopštenju LSV od SNS zahteva da bez odlaganja jasno svrsta Srbiju na stranu svih demokratskih država i uvede sankcije Rusiji, kao i da se prekine blokada pregovora sa Prištinom.

lsv, sankcije rusiji, priznanje kosova, rezolucija

"Srbija nema ni potencijala, ni snage za još jedan veliki sukob sa demokratskim svetom i još jedno padanje u bedu i izolaciju", navodi LSV u saopštenju uz tvrdnje da je vlast naprednjaka svojom politikom dovela do najtežih uslova za pridruživanje naše zemlje EU.

U Strazburu je juče usvojena rezolucija Evropskog parlamenta, kojom se traži da Srbija i tzv. Kosovo postignu sporazum o normalizaciji odnosa koji je zasnovan na međusobnom priznanju, kao i da naša zemlja uvede sankcije Rusiji.

Predsednik Vučić izjavio je juče da Beograd neće potpisati sporazum o međusobnom priznanju sa Kosovom.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.