Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Lutovac: Neki navikli na funkcije, samo - gde sam tu ja? - | K-013 Portal

Lutovac: Neki navikli na funkcije, samo - gde sam tu ja?

Zoran Lutovac, DS, Demokratska stranka, politika

Predsednik DS Zoran Lutovac izjavio je da će braniti stranku od onih koji su je uzurpirali, a to su, kako je rekao na pres konferenciji, oni koji su ostali bez partijskih i državnih funkcija.

Lutovac je novinarima rekao da je prva linija razdvajanja u DS odnos prema SNS i Aleksandru Vučiću. Jedna grupa je za to da se sa njim sarađuje, pa makar i u smislu da DS bude "konstruktivna" opozicija, dok je druga grupa apsolutno protiv toga.

"Ključna stvar kod onih koji žele da se pitaju u DS je - gde sam tu ja?", zapitao je Lutovac i dodao da DS mora biti stranka kojoj je na prvom mestu javni interes, onda stranački, a tek posle lične ambicije.

Kaže da sa takvim stavom "gde sam tu ja" - DS mora da prekine kako bi vratila poverenje građana.

On je istakao da nikada različito mišljenje u DS nije bilo problem, već je problem što se odluke većine ne poštuju.

"Politika iza kulisa mora da prestane. Ako smatrate da treba da imamo koaliciju sa Vučićem, predložite to, ili ako želite mesec dana pred izbore odlučite da DS učestvuje na njima, recite, a ne da se krijete. Taj obrazac mora da se menja", rekao je Lutovac.

Kao drugu liniju razdvajanja Lutovac je naveo reformu stranke koju je najavio čim je izabran za predsednika, a kada su, kaže, opstrukcije i počele.

"Ja sam 2. juna 2018. godine izabran za predsednika stranke, a 3. juna su počeli da obaraju rukovodstvo DS", podvukao je Lutovac.

Lutovac tvrdi da su pojedini naprednjaci zvali članove DS da ih "posavetuju" da treba da dođu na Glavni odbor 17. maja koji je želela da sazove "druga struja".

Lutovac je najavio da će protiv članovi koji se ponašaju suprotno politici strance, ukoliko sa tim nastave, biti pokrenut disciplinski postupak, te dodaje da DS do sada nije nikog isključila već da su se neki funkcioneri samoisključili.

Upitan zašto nije stavljen predlog na dnevni red Glavnog odbora o održavanju izborne skupštine, Lutovac je rekao da 140 potpisa koliko druga strana kaže da ih ima nije video, jer ima opstrukcije sekretara i pita zašto ih je onda u holu Madlenijanuma bilo 30, a ne 140.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.