Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Milica Zavetnica: Ni sa Vučićem, ni sa Đilasom - | K-013 Portal

Milica Zavetnica: Ni sa Vučićem, ni sa Đilasom

milica djurdjevic stamenkovski, zavetnici

Predsednica stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski izjavila je danas, gostujući na televiziji N1, da joj je u pregovorima važno da se uvaže načela njene stranke.

Ona je ocenila da to neće biti moguće ni sa Aleksandrom Vučićem ni sa Draganom Đilasom.

Istakla je, međutim, da neće izdati demokratska uverenja da se zaštiti izborna volja građana i da će dati doprinos da se utvrde fer i konačni rezultati izbora, a kada se oni budu znali, izneće konkretne predloge, bez namere da ikoga ucenjuju i da trguju.

"Mi smo prvog dana nakon izbora brutalno napadnuti da ćemo formirati koaliciju sa SNS, jer je iz konteksta izvučena izjava da ću se ja kao šef stranke odazvati na poziv predsednika države da se razgovara o pitanjima oko formiranja vlade, iako sam rekla da Zavetnici nameravaju da ostanu državotvorna opozicija u Skupštini i da nemamo nameru da pravimo trule kompromise", kazala je Đurđević Stamenkovski.

Na pitanje da li ju je do sada neko zvao iz SNS, ona je kazala da će Zavetnici "kao odgovorna politička stranka uvek biti spremni da razgovaraju sa različitim političkim predstavnicima kada su u pitanju najvažniji državni interesi".

Ističe da Zavetnici imaju volju da smene vlast u Beogradu, jer je "zajednički interes da dođe do promene negativne kadrovske politike u glavnom gradu", ali da ne može da zamisli koaliciju sa Đilasom, "i ne samo s njim".

Dodala je da su joj podjednako neprihvatljivi i oni koji seku drveće, aludirajući na aktuelnu gradsku vlast u Beogradu, ali i oni koji bi da premeštaju spomenike, misleći na spomenik Stefanu Nemanji na Savskom trgu, za koga su iz Ujedinjene opozicije rekli da će ga premestiti ako dođu na vlast. I u jednima i u drugima prepoznajem destrukciju, kazala je Đurđević Stamenkovski.

Dodala je da su Zavetnici jedina stranka koja je samostalno ušla u Skupštinu, da su zabeležili veliki rast u odnosu na prethodne izbore i da će "ostati svoji na svome".



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.