Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Milićević: Presuda Mladiću sramota za međunarodno pravo - | K-013 Portal

Milićević: Presuda Mladiću sramota za međunarodno pravo

djordje milicevic, presuda ratku mladicu

Predsednik Poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Đorđe Milićević ocenio je da je presuda Haškog tribunala kojom je potvrđena doživotna kazna Ratku Mladiću velika sramota za međunarodno pravo i međunarodne institucije, koje su, kako je rekao, još od prvih dana raspada Jugoslavije u svemu videle Srbe kao jedine krivce.

On je u saopštenju naveo da je jučerašnji dan bio "jedan od najbolnijih", uz ocenu da je Mladićev greh "samo što je branio svoj narod".

Milićević je upitao da li sudije Haškog tribunala znaju šta je pravo i pravda, šta je genocid, i da li imaju odgovor na to zašto niko drugi osim Srba pred tim sudom nije do sada odgovarao.

On je ukazao da sudu nije bilo dovoljno ni 3,5 miliona dokumenata kojima je osporavana optužnica Mladiću, napisana unapred, i da je očigledno bilo važno da ponizi Srbe i optuži ih za izmišljene genocide.

"Znaju oni koliko je Srba bilo utamničeno u Hagu, a koliko drugih? Čiji su interes ovakve presude? Nažalost optužuju nas oni koji veoma dobro znaju da su Srbi tokom svoje istorije uvek samo branili i sebe i druge, pa i njih, od neprijatelja", poručio je Milićević.

Prema njegovim rečima, nije li presuda Mladiću samo gruba i nedopustiva zamena teza, kako bi se zaboravio genocid koji je sistematski vršen upravo nad srpskim narodom tokom 20. veka. "To je bio Jasenovac ali i NATO bombardovanje nedužnog srpskog naroda", konstatovao je Milićveić.

On je poručio i da je Srbija posvećena evropskom putu, ali nikada neće kao pravdu prihvatiti dvostruke aršine.

"Sramotno je i za haške tužioce i za haške sudije. Njima pravda leži u topuzu. Vreme će to pokazati", zaključio je Milićević u saopštenju.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.