Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Mirčić tvrdi da je Stefanović umešan u kriminal, traži hapšenje članova vlade - | K-013 Portal

Mirčić tvrdi da je Stefanović umešan u kriminal, traži hapšenje članova vlade

milorad mircic, srs, srpska radikalna stranka. stefanovic umesan u kriminal

Potpredsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Milorad Mirčić izneo je danas tvrdnje da je ministar odbrane Nebojša Stefanović umešan u organizovan kriminal i pozvao predstavnike vlasti da hapse i članove Vlade Srbije, kako borba protiv mafije ne bi bila selektivna.

Na konferenciji za novinare u centrali SRS, Mirčić je naveo da su Veljko Belivuk, njegova grupa i predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Slaviša Kekeza, izmedju ostalih, imali "pokriće" u članovima Vlade Srbije.

"Najodgovorniji je (bivši ministar unutrašnjih poslova) Nebojša Stefanović. Kako bi godinama mogao da deluje kriminal ovakve vrste, koji se ogledao i u ubistvima, a da policija nije bila upućena i ministar policije Nebojša Stefanović tada nije bio obavešten", upitao je Mirčić.

Mirčić je naglasio da SRS podržava borbu protiv organizovanog kriminala koju vodi vlast Srpske napredne stranke (SNS), ali je upozorio da će "prva žrtva" mafije biti predsednik Srbije Aleksandar Vučić ako borba bude bez uspeha.

"Prva žrtva će biti Vučić i mi se nadamo, ne zbog njega već i zbog svih nas, da postoji odlučnost (u borbi protiv kriminala) i da će je do kraja sprovesti", istakao je on.

Govoreći o Nebojši Stefanoviću i navodima o njegovim vezama s kriminalom, Mirčić je podsetio aferu "Krušik" u koju je bio umešan pokojni otac ministra Stefanovića, Branko, te je pozvao da se objavi ostavinska rasprava kako bi se utvrdilo bogatstvo te porodice.

Mirčić je naveo da je siguran da Stefanovići nisu raspolagali višemilionskom imovinom, koju pominju neki mediji, u vreme kad je sadašnji ministar odbrane bio član SRS.

Na pitanje o navodima bivšeg trenera KK Partizan Duška Vujoševića, da je Vučić imao veze s navijačima još u doba dok je bio generalni sekretar SRS, Mirčić je kazao da ne zna ništa o vezama predsednika i huligana, osim detalja koje je sam iznosio u javnost.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.