Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Narodna stranka: Batut upozorio da smo u 2021. pili nečistu vodu - | K-013 Portal
narodna stranka, batut

Narodna stranka: Batut upozorio da smo u 2021. pili nečistu voduPredsednik Odbora Narodne stranke za zaštitu životne sredine Aleksandar Andjelković izjavio je danas da je Izveštaj Batuta o ispravnosti vode za piće za 2021. godinu pokazao da je voda mikrobiološki neispravna u čak 39 opština.

„Zabrinjava činjenica da je otkrivena mikrobiološki neispravna voda u uzorcima u čak 39 opština. Interesantno je da su neke od njih iz izrazito planinskih oblasti“, rekao je Andjelković u pisanoj izjavi.

U ostalim opština stanje je „redovno“, dodao je on i istakao da je slično i sa fizičko-hemijski neispravnim vodama.

„U mnogim opštinama je procenat uzoraka koji su pokazali neispravnost na fizička i hemijska zagadjenja čak 100 odsto. Na primer, od uzetih 100 uzoraka svih 100 je neispravno“, objasnio je Andjelković.

On se osvrnuo i na tabelu u Izveštaju o „udruženoj“ neispravnosti vode.

„Ovde imamo 22 opštine. U Baču čak 68,8 procenata uzetih uzoraka bilo je i mikrobiološki neispravno, uz 100 odsto fizičko-hemijske neispravnosti“, rekao je Andjelković.

„Mnogi od nas su u 2021. godini pili neispravnu vodu za piće, a neki su čak popili značajan postotak bakterija poput ešerihije, salmonele, streptokokusa“, zaključio je Andjelković.

loading...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.