Narodna stranka: Masterplan ne rešava probleme zdravstva već stvara dodatnu konfuziju -
narodna stranka, vuk jeremic, master plan zdravstvo

Narodna stranka: Masterplan ne rešava probleme zdravstva već stvara dodatnu konfuziju


Predložena reorganizacija zdravstvenog sistema Srbije neće poboljšati kvalitet i dostupnost zdravstvene zaštite već će stvoriti dodatnu konfuziju jer obiluje "polugotovim pa čak i štetnim rešenjima", ocenila je danas Narodna stranka.

Navodi se da predloženi Masterplan Ministarstva zdravlja predstavlja "pokušaj da se nedostatak kadrova kao i manjak sredstava koji nastaje neadekvatnim raspolaganjem, reši tako što će na postojeći kadar prebaciti sveukupnu zdravstvenu delatnost".

"Gradjanima je sve teže da pravovremeno dodju od zdravstvene zaštite zbog ogromnih redova i udaljenih termina ali ključ za rešavanje rupa u sistemu je u iznalaženju rešenja kako povećati broj specijalista, adekvatno ih stimulisati i zadržati u domaćem zdravstvu a ovo nekritičko optereživanje bi za posledicu imalo dodatni odliv stručnjaka", ocenjuje se u saopštenju.

Dodaje se da bi predvidjenim pripajanjem ili spajanjem više zdravstvenih ustanova u jedno pravno lice, lekari bili "dodatno opterećeni a kvalitet zdravstvene zaštite smanjen".

(Beta)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Najnovije vesti pročitaj ovde!

TV PROGRAM Srbija, današnji tv program

Komentre omogućio K-013.com

RADIO K-013 PLAY

RADIO K-013 PLAY uživo

meridian1500

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

meridianApsolutnih100

pancevox

pancevo jooble

Domaci recepti