Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Narodna stranka: Smeniti Vulina i Milića, mafijaška ubistva ugrožavaju bezbednost građana - | K-013 Portal

Narodna stranka: Smeniti Vulina i Milića, mafijaška ubistva ugrožavaju bezbednost građana

narodna stranka, aleksandar vulin, smena

Odbornik Narodne stranke u Skupštini Beograda Miloš Pavlović zatražio je danas smenjivanje ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina i načelnika beogradske policije Veselina Milića, jer snose direktnu odgovornost za ugrožavanje bezbednosti Beograđana usled ubistava i kriminalnih obračuna u prestonici.

„Danas se dogodilo ubistvo u naselju Banjica, a u prethodnih sedam dana ubijen je vlasnik kafea u Novom Beogradu i pokušano ubistvo ispred Osnovne škole ‘Nikola Tesla’ u Vinči. Ovakvi slučajevi su, nažalost, gotovo svakodnevni u Beogradu“, rekao je Pavlović.

On je istakao da pod vlašću Srpske napredne stranke „ne postoji zakonska borba protiv kriminala“, jer su u Srbiji „izvor svakog kriminala državna vlast i njeni predstavnici“.

„Državna vlast ne može da vodi borbu protiv organizovanog kriminala, jer ne može da vodi borbu protiv same sebe“, rekao je Pavlović.

On je dodao da postoji „dovoljan broj indicija“, poput slučaja „Jovanjica“, ili klana Veljka Belivuka, koje ukazuju da je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin „deo organizovanog kriminala“ u Srbiji i da bi zbog toga Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal moralo da ga sasluša.

„Vulin i Milić nisu u stanju da obezbede elementarnu bezbednost Beograđana od obračuna izazvanih sukobima kriminalnih grupa, te je zbog toga neophodno da podnesu ostavke ili budu smenjeni kako bi se smanjio bezbedonosni rizik po građane Beograda izazvan obračunima kriminalnih klanova“, rekao je Pavlović.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.