Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Narodna stranka: Vučić izmislio aferu prisluškivanje, pomera metu napadima na Vuletića - | K-013 Portal

Narodna stranka: Vučić izmislio aferu prisluškivanje, pomera metu napadima na Vuletića

narodna stranka, vladimir gajic advokat, vladimir vuletic

Funkcioner Narodne stranke, advokat Vladimir Gajić, ocenio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić "izmislio" aferu prisluškivanje a da napadima na bivšeg potpredsednika Partizana Vladimira Vuletića, "režim pomera metu".

Gostujući na televiziji N1, Gajić je naveo da je "jedna grupa" oko Vučića bila pod opservacijom policije zbog poslova kojima se bave.

"Vlast se upetljala kao pile u kučine i ne može iz toga da izadje. Sada prisustvujemo uvertiri propasti Vučićevog režima i u ne tako dalekom vremenu bićemo na putu da postanemo normalna država. Srbija je sada praktično jednopartijska država i štetu režimu mogu da nanesu samo unutrašnji potresi. Došlo je do sukoba unutar klana i mi smo svedoci tog sukoba", rekao je Gajić.

Navodeći da je Vučić "izmislio" aferu prisluškivanje, Gajić je ocenio da predsednik Srbije "laže toliko da laž može rukom da se uhvati, a da od njegovih prenemaganja i jeftine glume čoveku može da pozli".

"Vučić nije bio objekat prisluškivanja, nego je više od 1.500 puta upao u mere kojima su prisluškivani drugi, toliko je kontaktirao sa ljudima koji su na zakonitim merama na osnovu sudske odluke", rekao je predsednik Pravnog saveta Narodne stranke.

Ocenio je da je problem "što su pod obradom bila lica koja su bliska Vučiću".

"Akcija sa Veljkom Belivukom je presečena i ostaje pitanje koji je bio motiv da baš sada bude pokrenuta ta akcija. Mislim da su porodični problemi Vučića osnovni motiv“, rekao je Gajić.

Po njegovim rečima, "režim pomera metu" napadima na bivšeg potpredsednika Partizana Vladimira Vuletića koji je rekao da je generalni sekretar Vlade Srbije Novak Nedić doveo "sporne navijače" na stadion.

"Vuletić nije član nikakvog klana i ne bi trebalo nasedati na priču o njemu", ocenio je Gajić.

Dodao je da je u Srbiji "državna vlast izvor svakog kriminala".

"Slučajevi 'Krušik', 'Jovanjica', 'prisluškivanje' i 'navijači' su svi jedan predmet, jer ih povezuju akteri sa vrha državne vlasti, i to bi i bio jedan predmet da je tužilaštvo slobodno. Sada su, medjutim, postupci osakaćeni tako što su kontrolisani i nikada nećemo videti širu sliku", naveo je Gajić.

Ocenio je da je afera "Jovanjica" zaustavljena na samom početku da "predmet ne bi otišao u smeru u kojem bi trebalo da ide".

"Da je išlo kako treba, sadašnji prvooptuženi Predrag Koluvija ne bi bio ni medju prvih pet optuženih. Aleksandar Vulin je sada ministar policije, a vidjali smo ga u radničkom odelu na 'Jovanjici'. On je time kontaminiran, a sada daje naloge policiji u tom slučaju. Neće se 'Jovanjica' završiti za vreme ove vlasti, to je sigurno", rekao je funkcioner Narodne stranke.

Gajić, koji je advokat uzbunjivača iz "Krušika" Aleksandra Obradovića, rekao je da je Uprava kriminalističke policije ušla u tu fabriku i da je oduzela dokumentaciju u vezi sa trgovinom oružjem kojom su se bavile firme Slobodana Tešića, kao i dokumentaciju o firmi GIM u kojoj je "ulogu imao" sada pokojni otac ministra odbrane Nebojše Stefanovića.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.