Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Narodna stranka: Vučić priprema javnost za kapitulaciju - | K-013 Portal

Narodna stranka: Vučić priprema javnost za kapitulaciju

narodna stranka

Narodna stranka ocenila je danas, da je prihvatanjem „koncepta i primene“ takozvanog francusko-nemačkog plana za Kosovo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić „očigledno počeo da priprema javnost za kapitulaciju“.

Stranka je u saopštenju pozvala Vučića da „hitno obavesti Narodnu skupštinu i građane o kakvom tačno sporazumu pregovara u ime građana i države“, navodeći da je „bilo koji drugi korak u ovom trenutku potpuno neprihvatljiv“.

„Bez obzira na dosadašnje deklarativno neslaganje sa idejom stolice Prištine u UN, samo prihvatanje ovakvog koncepta pregovora je ekstremno opasan korak, sa potencijalno nesagledivim posledicama“, ocenila je Narodna stranka.

Naveli su i da je sklanjanje predloga koji podrazumeva članstvo Prištine u UN, nacionalni interes Srbije.

„Srbija u svojim rukama drži ključ za članstvo Prištine u UN, što je jedino pitanje o kojem Zapad još uvek ozbiljno pregovara sa Beogradom. Čvrst i jasan stav o suverenitetu i teritorijalnoj celovitosti države nije stvar ideološkog opredeljenja, već elementarna pretpostavka državnosti“, stoji u saopštenju Narodne stranke.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.