Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website NARODNA STRANKA: Vanredno stanje paravan za otuđenje ŠRC "Čardak" - | K-013 Portal

NARODNA STRANKA: Vanredno stanje paravan za otuđenje ŠRC "Čardak"

Južnobanatski odsek Narodne stranke najoštrije osuđuje današnje otuđenje ŠRC "Čardak" od JP "Vojvodinašume" i zahteva hitnu reakciju nadležnih organa, kao i uvid u odluku na osnovu koje je sve sprovedeno.

- Istovremeno pružamo potpunu podršku građanima južnog Banata koji je demonstrirao u Deliblatu. Naime, danas je Vojska Republike Srbije po naređenju ministra Aleksandra Vulina preuzela kontrolu nad "Čardakom" kako bi večeras 25.3, za vreme policijskog časa, u ove objekte smestila oko 700 migranata.

Bez da ulazimo u dubinu migrantske krize, koja je globalni problem, postavljamo pitanje koja je namera režima i zašto se sve radi iza paravana vanrednog stanja i u vreme policijskog časa?

Policijska represija primenjena prilikom uklanjanja barikada, popisivanje tablica na automobilima, te krivične prijave napisane svim građanima koji su protestvovali, govori da se iza svega krije još jedna zlonamerna akcija Vučićevog mrežima.

Od sutra "Čardak" trajno više neće biti dostupan đacima, sportistima, planinarima, turistima...Tamo će biti smešteno 700 migranata preko svakog reda i mimo svih propisanih pravila. Bez kontrole.

Apelujemo na poslednju trunku savesti među naprednjacima, da ne čine loše svojoj državi i njenim građanima, da ne otuđuju neotuđivo. Lokalne SNS-ovce pozivamo da se odupru stranačkoj tiraniji, makar kada je ovako drastičan slučaj u pitanju. Jer, ničija nije do zore gorela, neće ni vaša, navodi se u saopštenju. 

(K-013)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.