Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ne davimo Beograd: Ni nadležni odbor ne zna gde je inicijativa za zabranu iskopavanja litijuma - | K-013 Portal

Ne davimo Beograd: Ni nadležni odbor ne zna gde je inicijativa za zabranu iskopavanja litijuma

ne davimo beograd, inicijativa, litijum

Narodna inicijativa za zabranu iskopavanja litijuma i bora u Srbiji, iako zvanično podneta na pisarnici Narodne skupštine, nikada nije stigla ni do nadležnog odbora, niti do nadležnog ministarstva koje bi prema propisima trebalo da je provere u roku od 30 dana, saopštio je danas pokret Ne davimo Beograd.

Smatraju da je očigledno da je neko naredio da se narodna inicijativa koju je potpisalo preko 38.000 gradjana, odmah nakon prijema negde skloni i sakrije od narodnih poslanika koji bi o njoj trebalo da se izjasne.

„U ime našeg Zeleno-levog kluba, Ne davimo Beograd, na svakom zasedanju i pri svakoj prilici postavljao sam pitanja šta se dešava sa narodnom inicijativom. Uspeo sam da dobijem odgovore od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, a sada je stigao odgovor i od Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo da ovaj dokument nikada nije stigao do njih, što može da znači samo jedno, da ga je neko svesno i namerno sklonio iz redovne procedure“, izjavio je poslanik Radomir Lazović.

U saopštenju se podseća da je Ne davimo Beograd upozoravao da se od iskopavanja litijuma nije odustalo, već da je zbog opravdanog nezadovoljstva gradjana i blizine izbora, Srpska napredna stranka samo pauzirala projekat Rio Tinta.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.