Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Neke stranke za zabranu spota SNS, REM: Dovoljno obustaviti - | K-013 Portal

Neke stranke za zabranu spota SNS, REM: Dovoljno obustaviti

rem, regulatorno, telo, za, elektronske, medije, aleksandar vučić, devočica, sport sns, izbori 2020, parlamentarni izbori, politika, najnovije vesti

Narodna stranka kao i Stranka slobode i pravde i "Jedan od 5 miliona" traže da se zabrani emitovanje predizbornog spota Srpske napredne stranke u kome u kome lider te stranke Aleksandar Vučić razgovara sa jednom devojčicom.

Sanda Rašković Ivić iz Narodne stranke "smatra da Vučić neće povući spot", navodi se u saopštenju te stranke.

Vučić je ranije danas rekao da će poštovati odluku nadležnih organa po pitanju spota.

Oglasili su se i udruženje Mreža organizacija za decu Srbije, Prijatelji dece Srbije i Centar za prava deteta koji pozivaju političare da ne zloupotrebljavaju decu u političke svrhe, i da političke partije u svojim programima jasno definišu na koji način će unaprediti život dece u Srbiji, posebno one iz osetljivih grupa.

I članica Saveta REM-a Višnja Aranđelović oglasila se povodom emitovanja ovog spota i izjavila za UNS da bi bilo dovoljno i primereno da se samo obustavi emitovanje predizbornog spota.

Ona je podsetila da je pravilnikom tog regulatornog tela zabranjeno korišćenje dece u političke svrhe, bez obzira na to da li postoji saglasnost roditelja.

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.