Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Nemanja Šarović: Avganistan pokazao da je pogubno biti američki prijatelj - | K-013 Portal

Nemanja Šarović: Avganistan pokazao da je pogubno biti američki prijatelj

nemanja sarovic

Pokret „Ljubav, vera, nada“ ocenio je danas da su događaji u Avganistanu pokazali da je pogubno biti američki prijatelj, za razliku od Rusije koja je u Siriji u najvećoj meri rešila pitanje terorizma i očuvala tamošnju vlast predsednika Bašara al Asada.

Povodom 20. godišnjice terorističkog napada u Njujorku i Vašingtonu, taj pokret je ocenio da je taj događaj iskorišćen kao povod za okupaciju Avganistana sa ciljem uništenja Al kaide i talibana i da je Amerika u to uložila „neverovatnih 5,9 hiljada milijardi dolara“.

„Novac je potrošen delom na civilnu infrastrukturu ali pre svega na vojnu tehniku koja je, po svemu sudeći, netaknuta i maksimalno funkcionalna, prešla u ruke terorista. Verujemo da su talibani zahvalni Americi kao najdarežljivijem stranom investitoru koji im je omogućio da iz pustinje pređu u gradove, i to besplatno opremljeni najsavremenijom vojnom tehnologijom“, navodi se.

U saopštenju se dodaje da najava talibana, koji su formirali privremenu vladu, da će upravljati u skladu sa njihovim tumačenje šerijatskog prava koje isključuje prava žena, dece, nacionalnih i drugih verskih zajednica, navodi na zaključak da je „biti američki neprijatelj opasno, ali da biti američki prijatelj pogubno“.

„Nakon pet godina prisustva u Siriji, Moskva je 2020. godine proglasila potpuno uništenje ISIS-a na sirijskoj teritoriji, a pre nekoliko dana nas je obradovala vešću da je na jugu Sirije u rejonu Albald palo i poslednje terorističko uporište. Rusija je čvrsto stala uz režim u Damasku koji je bio na udaru Zapada, sačuvala ga na vlasti i samim tim, sačuvala vladavinu prava i osigurala osnovne ljudske slobode nezamislive u državama u kojima SAD bombama širile demokratiju“, dodaje se.

Taj pokret je naveo i da, za razliku od drugih, Rusija ne stvara i ne obučava teroriste, ne donira im vojnu tehniku niti investira u infrastrukturu koju će prepustiti teroristima.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Najnovije: Na portalu

BIG PA Zaplesimo Zajedno 460x600

viber slika 2024 04 10 17 36 01 321

 grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city