Potpredsednik ove stranke Zoran Sandić rekao je da je potrebno izaći u susret poljoprivrednicima oslobađanjem od poreskih obaveza za ovu godinu, piše Danas.

„Pored neophodnosti sistemskog rešavanja problema u slučaju prirodnih nepogoda, potrebno je u ovom trenutku pomoći poljoprivrednicima proglašenjem elementarne nepogode suše, a neke od konkretnih mera bi bile oslobađanje od poreza, odvodnjavanja i drugih dažbina za tekuću godinu, s obzirom da je ove godine palo od 200 do 400 litara manje po metru kvadratnom u odnosu na prethodnu godinu“, izjavio je Zoran Sandić, narodni poslanik i potpredsednik Novog DSS-a.

On je takođe izjavio i da je potrebno izaći u susret poljoprivrednim proizvođačima suncokreta i garantovati im otkupnu cenu za minimum 80 dinara po kilogramu.

„Uz garanciju minimalne otkupne cene suncokreta koja bi odgovarala prinosima i cenama repromaterijala, potrebno je i da se proširi spisak ovlašćenih skladišta robnih rezervi da bi svi poljoprivrednici imali jednaku šansu da prodaju svoje proizvode robnim rezervama“, dodao je Sandić.

On je dodao i da su predložene mere opravdane i iznuđene, i da država mora da ove probleme rešava sistemski i dugoročno, a ne sezonski kao što je to slučaj skoro svake godine.