Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Obradović pozvao na opštu gradjansku neposlušnost kako bi vlast pala - | K-013 Portal

Obradović pozvao na opštu gradjansku neposlušnost kako bi vlast pala

Obradović, Boško Obradović, Dveri

Predsednik Dveri Boško Obradović ocenio je danas da je nasilna vlast, a ne pobunjeni gradjani i da je potrebna opšta gradjanska neposlušnost da bi aktuelna vlast pala.

"Svih ovih godina vlast preko kontrolisanih medija nameće lažne vesti o nekakvom nasilju koje proizvode opozicioni lideri, a sada i o nasilju gradjana koji opravdano protestuju na ulicama Srbije. Stvari stoje upravo suprotno: jedini koji vrše nasilje nad svima nama jesu upravo predstavnici vlasti", naveo je Obradović u saopštneju.

On je ocenio da je vlast u Srbiji "nasilnička" i "uzurpatorska", da konstantno krši Ustav, "gazi" zakone, odriče se od dela državne teritorije, "bavi se kriminalom i korupcijom", guši slobodu medija, organizuje lažne izbore, preko režimskih medija 24 sata dnevno vodi brutalnu negativnu kampanju protiv svakog ko misli drugačije.

"Svi demokratski metodi borbe protiv takve nedemokratske i kriminalne vlasti su dozvoljeni. Ne prihvatam da smo nasilnici mi koji na ulicama mirno i nenasilno branimo Ustav, pravo i pravdu, slobodu medija i demokratske izbore, i tražimo odgovornost za sve koji su se ogrešili o zakon", navodi se u saopštenju.

Obradović je dodao da to što se zalaže za mirne i nenasilne proteste ne znači da oni treba da budu neaktivni i "mrtvi" i da su svi oblici protesta, demonstracija i gradjanske neposlušnosti legitiman vid borbe protiv vlasti svuda u svetu.

"To podrazumeva i kolektivne štrajkove i obustavu rada u svim oblastima društva, blokade državnih institucija i saobraćajnica, zaustavljanje funkcionisanja sistema laži, prevare i lopovluka koji nam je ukrao slobodu, demokratiju, zdravu životnu sredinu, a sada je udario i na naše zdravlje svojim suludim odnosom prema pandemiji", navodi se u saopštenju.

Obradović je pozvao i ugledne javne ličnosti da se oglase i stanu na stranu pobunjenog naroda, a vojsku i policiju da ne dozvole da budu zloupotrebljeni za odbranu "kriminalnog režima" i da predju na stranu svog naroda.

"Pozivam sve koji su protiv ove vlasti na jedinstvo. Samo zajedničkim snagama možemo oboriti ovu vlast. O našim političkim razlikama neka se izjasne gradjani na demokratskim izborima posle pada Vučićevog režima", navodi se u saopštenju.

Obradović je dodao da je sve što je režim popustio ovih dana bilo zahvaljujući uličnim demonstracijama i da studenti ostanu u studentskim domovima, i da nema policijskog časa, i da deo uhapšenih bude pušten.

"Treba samo da nastavimo sa svim vidovima gradjanske neposlušnosti do ispunjenja naših zahteva: puštanje na slobodu svih uhapšenih, odgovornost vrha policije za brutalno prebijanje nedužnih gradjana, novi Krizni štab za borbu protiv pandemije i prelazna Vlada koja će voditi državu do vanrednih izbora na svim nivoima", navodi se u saopštenju.

Obradović je ocenio da je omladina položila ispit prethodnih dana u svim gradovima Srbije gde su organizovani spontani protesti.

"Sada smo na ispitu mi stariji koji u mnogo većem broju treba da izadjemo na ulice upravo zbog te omladine i njene budućnosti, kako nam svi ne bi otišli u inostranstvo", naveo je Obradović.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.