Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Obradović: Razmisliti da Kragujevac ponovo postane glavni grad Srbije - | K-013 Portal

Obradović: Razmisliti da Kragujevac ponovo postane glavni grad Srbije

kragujevac glavni grad srbije

Predsednik Dveri Boško Obradović izjavio je da se taj pokret zalaže za veću decentralizaciju državne uprave i da "vredi razmisliti" o tome da Kragujevac ponovo postane glavni grad Srbije.

Obradović je podsetio da je Knez Miloš 1818. godine proglasio Kragujevac za prestonicu obnovljene srpske države i da su u tom gradu izgrađani "prva crkva, gimnazija, skupština, pozorište, sud i industrijski kompleks moderne srpske države".

On je dodao da je u Kragujevcu zasijala i prva industrijska sijalica i da se Dveri nadaju da će ovaj grad ponovo prvi doneti svetlo demokratije i pravde u ovom našem vremenu.

Obradović je naglasio da je "apsolutno protiv dalje beogradizacije Srbije" i zaključio da Kragujevac ne sme da izgubi istorijsku i stratešku ulogu grada koji je stvarao državu.

Dodao je da će promene u statusu Kragujevca, koji postepeno gubi svoj nekadašnji značaj, duh i dušu, početi nakon promene vlasti na republičkom i lokalnom nivou.

(Fonet)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.