Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Obradović: Tadić da se povuče iz politike, Vučić je reakcija naroda na njegovu lošu vlast - | K-013 Portal

Obradović: Tadić da se povuče iz politike, Vučić je reakcija naroda na njegovu lošu vlast

bosko obradovic, dveri

Lider Dveri Boško Obradović "zamolio" je danas bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića kao i "mnoge druge iz bivšeg režima" da se povuku iz politike, navodeći da nije bilo njih "ne bi bilo ni Aleksandra Vučića".

Obradović je za portal Nova.rs ocenio da je Vučić "reakcija gnevnog naroda na lošu Tadićevu vlast".

"Srpska napredna stranka je samo do maksimuma i bolesti razradila koruptivni i pseudodemokratski politički sistem koji je formirala Tadićeva i pre toga DOS-ovska kriminalna vlast. U tom smislu, ne vidim šta Tadić uopšte više traži ili želi na srpskoj političkoj sceni, uz svo poštovanje", naveo je lider Dveri a preneo taj pokret.

Reagujući na Tadićevu izjavu da se "ne pobedjuje na izobrma pregovaračkom platformom ili brojem pregovarača", Obradović je kazao da bez obzira na ideološke i političke razlike, ne vidi zašto opozicija ne može da ima jedinstvenu platformu i zajednički pregovarački tim za budući dijalog sa vlašću.

"Neverovatno smo neozbiljni što to već nemamo i ne razumem kako nekome nametati ovako jednostavne stvari ako ih sam ne razume. Od presudnog značaja je da sprečimo da vlast od dijaloga napravi cirkus sa 50 učesnika i 15 platformi, a to možemo samo ako kompletna opozicija tamo pošalje samo dva ili tri zajednička pregovarača u ime svih nas", naveo je Obradović.

Ocenio je da "treba učiti iz crnogorskog primera izlaska u tri opozicione ideološke kolone koje se medjusobno ne napadaju i u zbiru mogu da pobede aktuelnu vlast, pre svega u Beogradu, uz veliku motivacionu kampanju za izlazak na izbore".

"Predstavnik bivšeg režima ne može da pobedi Vučića na predsedničkim izborima, čisto da napomenem, ako Boris Tadić ili neko drugi planira da se ponovo kandiduje. To može biti samo neko nov, nekompromitovan, ko nije bio na vlasti, dokazani patriota koji ima čvrst stav o očuvanja Kosova i Metohije u sastavu Srbije, oličenje borbe protiv kriminala i korupcije, i ko predstavlja jednu novu politiku u novom vremenu, koja donosi zaštitu porodice, domaće privrede i životne sredine", dodao je Obradović.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS